Hortobágy-Berettyó főcsatorna fejlesztése

Tisztelt Korelnök Úr!

Tisztelt Képviselő Úr!

Kedves Túri Öregdiák!

Ahogyan korábbi levelemben is írtam,  2023. július 11-én látogatást tettünk, a Belügyminisztériumban Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő úrral és Szűcs Dániel Polgármester Úrral.

Itt két fontosabb témáról folytattunk tárgyalást:

– A Hortobágy-Berettyó projektről

– A holtágakhoz vezető külterületi utak jövőbeni felújítási lehetőségeiről

Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár úrral folytatott megbeszélés megerősítette, hogy a minisztérium és Vízügyi Igazgatóság továbbra is támogatja a Hortobágy-Berettyó projekt megvalósítását.

A feltételes közbeszerzési eljárás lefolytatása után kerülhet a döntéshozók elé a beruházás megindításáról szóló előterjesztés (ennek időpontja még nem ismert), amelyhez komoly anyagi forrást jelenthetne az Európai uniós támogatások megérkezése.

A tárgyalás során kiderült, hogy Lázár János építésügyi és közlekedési miniszter úr kérésére, 2023. május 10-én Nyul Zoltán magasépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkár, bekérette a Hortobágy-Berettyó főcsatorna anyagát.

Szeretettel és tisztelettel kérném Elnök Úr szíves közbenjárását és segítségét, -a lehetőségek figyelembevételével-, annak érdekében, hogy Mezőtúr város életét, képviseletét, vezetését 2024-ben nagymértékben befolyásoló projekt célba érhessen! További kérdésekre állok szíves rendelkezésetekre!

A segítséget, a közbenjárást előre is nagyon szépen köszönöm!

A reményteljes folytatásban bízva, Elnök Úr további életére, családjára, munkájára Isten gazdag áldását kívánom!

Üdvözlettel: Vasas István