Hol lehet még tankolni?

Fotó forrása: Steve Parsons/PA Images via Getty Images

Olvasóink folyamatosan jelzik, hogy egyre nehezebb üzemanyaghoz jutni, nem csupán a kisebb településeken, de már a fővárosban is. A Mandiner folyamatosan frissülő cikkben próbál segíteni, hová érdemes még betérni az autóval és hol nem érdemes próbálkozni. Olvasóink segítségét is kérjük; a cikk alatt, illetve közösségi oldalunkon is jelezhetik hozzászólásban friss tapasztalataikat!

Egyre kevesebb töltőállomáson lehet benzinhez jutni, a jelenség ráadásul már a nagyvárosokban és Budapesten is mindennapos. Amint arról lapunk a minap beszámolt, sok helyen nemcsak a hatósági áras, de a prémium üzemanyag is elfogyott. Sokan pánikvásárlásba kezdtek, ami tovább rontja a helyzetet. Országszerte több benzinkút ki sem nyitott az üzemanyaghiány miatt. 

Holoda Attila energetikai szakértő a napokban arra mutatott rá, vélhetően nem sokáig lesz már fenntartható a benzinárstop, mert szerinte hozzájárul az ellátási gondokhoz és fenntarthatatlan egyéb alapvető körülmények miatt. A szakértő szerint óriási ellátási gondok keletkeztek, és ez egyre jobban érződik. 

A helyzet súlyosbodását ráadásul nagyban fokozza

az orosz olajból előállított üzemanyagok országok közötti forgalmának uniós megtiltása.

Az új, december 5-én életbe lépő olajembargó ugyan továbbra is „békén hagyja” ugyan hazánkat és a magyar multinak számító MOLGroupot a vezetéken érkező orosz nyersolaj tekintetében, viszont megbénítja a feldolgozott üzemanyagáramlást a MOL pozsonyi finomítójából. 

Lapunk folyamatosan frissülő cikket indít annak érdekében, hogy Olvasóinkkal szövetségben segíthessük egymást. A cikk alatt, illetve közösségi oldalunkon folyamatosan várjuk a hozzászólásokat, amelyben jelezhetik, hol lehet kényelmesen, fennakadás nélkül tankolni és hol nem érdemes már próbálkozni, ha az üzemanyagra van szükség. 

Olvasóink segítségét is kérjük: Önök mit tapasztaltak a kutaknál? Cikkünk alatt, illetve közösségi oldalunkon hozzászólás formájában írhatják meg friss tapasztalataikat. 

Úgy tudjuk, a M7-esen Velencénél a MOL kúton reggel még volt 2000 liter 95-ös benzin, azonban olvasónk jelezte, hogy ez délutánra teljesen el is fogyott, 

a gárdonyi járásban a MOL kutak már üresek

Műszakjából hazafelé tartó kollégánk jelezte, hogy a XVI. kerületi Arany János utcai MOL kút teljesen kiürült, azt mondták, hogy talán holnap érkezik újabb adag szállítmány.

Már úgy kezelem a gázpedált, mint a hímes tojást”

– jelezte.

Úgy tudni, a XII. kerületi Mészáros utcában lévő MOL kútnál csak prémium üzemanyag kapható, szinte alig érkezik vevő.

Friss információnk szerint az M1-es autópályán a Moson pihenőhelynél működő MOL benzinkúton nincs sor, ellenben van üzemanyag, ráadásul minden típus.

Budapest, Rákosszeg park: mindkét oldalon körülbelül kéttucatnyi autó várakozik arra, hogy sorra kerüljön, a benzinkutak nagy terheltség mellett üzemelnek. 

Olvasói gyűjtés Budapestről, hétfőn 14:30 körüli állapotok szerint: az Üllői út 303. alatti Mol kúton nincs 95-ös benzin. Az Üllői út 174. szám alatt található Shell kút bezárt, semmilyen üzemanyaguk nincs.

Van, aki most is megőrzi humorát. Valljuk be, szükség is van rá. Olvasónk hozzászólása szerint „Gyomaendrődön a pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt. Van vanília, tutti-frutti, karamell, rumosdió és kávé.”

Brutális sor áll a Mol kútja előtt Jászberényben. A közösségi oldalakon terjedő fénykép alapján elképesztő mértékben rohamozták meg a töltőállomást az autósok.

Olvasónk jelenti 14:10-kor: Budapesten, az Üllői út 661. alatti Mol kút ma reggel kapott benzint, ott még van. Mint írja, nem sokkal ezelőtt ő maga is ott tankolt.

Munkatársunk közlése hétfő délután: Dél-Budán benzint keresett, negyedik benzinkútnál volt 100-as benzin, de se dízel, se 95-ös sehol.

Másik munkatársunk Óbudán próbált szerencsét. Jelentése szerint az ötödik benzinkútnál sem sikerült tankolnia, a környéken nincs üzemanyag.

Baranyai hozzászólónk megfogalmazása szerint „Pécsen lehet tankolni, ha van fél napotok sorba állni”. 

„Céges autóba Szabolcsban a hetedik kúton tudtam tankolni, Nyíregyházán a MOL és a Shell meghalt”, tudatta velünk egy olvasónk közösségi posztunk alatti hozzászólásában. 

A budapesti Futó utcában a MOL benzinkútján nincs sem 95-ös benzin, sem dízel. kizárólag Olvasónk 12:30 körül küldött fényképet, hozzáfűzve, hogy kénytelen prémium üzemanyagot lehet vásárolni. Ennek ára 754/liter. 

Hétfő délelőtti információink:

Törökszentmiklósi munkatársunk jelentése szerint a városban működő MOL és Shell kútnál elfogyott a 95-ös benzin. A magánkézben lévő kút még ad ilyen oktánszámú üzemanyagot, de egy vásárlónak egyszerre legfeljebb 10 liternyit. Törökszentmiklóstól Budapest felé először Albertirsa-Dabas magasságában, egy családi vállalkozás kútjánál lehet 700 forint/liter áron 95-ös benzint vásárolni. 

Békéscsabai olvasónk beszámolója alapján a városban vasárnap már körbe kellett járni a kutakat, hogy tankolni lehessen. Az autósok a közösségi médiában tudósítják egymást arról, hová érdemes éppen betérni. Ahol még van üzemanyag, az oszlopok előtt jellemzően 5-6 autó állt sorban, körülbelül 25 perces várakozási idővel. A MOL helyi kútjánál alig volt üzemanyag. A kisebb kutakon itt is bevezették a 10 literes korlátozást. Az OMV kútja korlátozás nélkül ki tudott szolgálni minden vásárlót. 

Orosházán vasárnap már nem lehetett gázolajat sem kapni. 

Tótkomlóson és Mezőhegyesen lehet tankolni, írja egy olvasónk. 

Ózdon 3 napja nem lehet tankolni sehol. Se 95-ös se 100-as benzin nincs. Gázolaj még van”, írja egy olvasónk a hozzászólások között. Köszönjük az infót!

Doboz nagyközségben (Békéscsaba mellett) hétfő délelőtt a helyi kútnál korlátozás nélkül lehetett tankolni, számolt be Olvasónk, aki 10 000 forintért közel 21 liter üzemanyagot töltött az autóba.

Forrás: mandiner.hu

https://mandiner.hu/cikk/20221205_hol_van_meg_benzin_frissulo