Hogyan kerülhet veszélyes áru az üzlet polcaira? – bosszankodik olvasónk

Élelmiszer-pult. (A kép illusztráció). A kép forrása: eletforma.hu
Élelmiszer-pult. (A kép illusztráció). A kép forrása: eletforma.hu

Egyre több a panasz.

Egyre többször szólnak arról a hírek, hogy különböző termékeket visszahívnak az áruházak, mert azok nem biztonságosak. Ennek kapcsán több olvasónk is kifejezte nemtetszését.

– Az egyik élelmiszerlánc aszalt szilvája veszélyesnek bizonyult, a hatósági ellenőrzések szerint, ezért azt visszahívták, a vásárlók visszavihetik az üzletbe, az árát visszafizetik – kezdte észrevételét olvasónk. – Biztos sokan emlékeznek még arra, hogy tavaly pont ebben az időszakban az egyik csokoládéfajtával volt hasonló probléma. Arra lennék kíváncsi, hogy ezek a termékek hogyan kerülhetnek ki az áruházak polcaira egyáltalán? – tette fel a kérdést a panaszos.

– Mert mindebből arra lehet következtetni, hogy vannak olyan áruféleségek is a kínálatban, amelyek szintén veszélyesek, csak épp nem derült fény a problémára. Mert feltételezem, hogy az áruvisszahívások szúrópróbaszerű vizsgálatok következményei – összegezte véleményét olvasónk. 

Egy másik olvasónk a következőt fogalmazta meg.

– Az egyik ismert és közkedvelt bútoráruház kínálatában szereplő irodai széket, illetve mirelit tortát hívtak vissza nemrég, mert előbbi balesetveszélyesnek bizonyult, utóbbi pedig egészségre ártalmas anyagot tartalmazhat – írta. – Az egy dolog, hogy ez az áruház csak Budapesten elérhető hazánkban, ha tehát vissza szeretném vinni, a fővárosba kell utaznom ismét. Ennél azonban aggasztóbb, hogy miért csak a boltba érkezést és az értékesítés megkezdését követően derülnek ki ezek a hibák? Azt megelőzően nincs egy mindenre kiterjedő, átfogó ellenőrzés? Hogyan vásároljon így nyugodt szívvel bármit is az ember? – tette fel a kérdést olvasónk. 

Forrás: bama.hu

https://www.bama.hu/postabontas/2022/12/hogyan-kerulhet-veszelyes-aru-az-uzlet-polcaira-bosszankodik-olvasonk?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=bama&fbclid=IwAR1BrZ9dRunnPAJplNgPdtgXms6zBMjBaaXIKVDjwaOAjm1RYdJtT_YX25k