Hivatalos: Donald Trump és felesége is elkapta a koronavírust

Fotó EPA, Jim Lo Scalzo

Donald Trump egyik közeli tanácsadójának, Hope Hicksnek pozitív lett a koronavírustesztje, ezért az amerikai elnök és felesége karanténba vonult. Magyar idő szerint péntek reggel az amerikai elnök Twitteren közölte, hogy koronavírustesztje pozitív lett.

Az amerikai elnök korábban Twitteren közölte, hogy a Fehér Ház kommunikációs igazgatójaként dolgozó Hope Hick tesztje pozitív lett.

Hicks együtt utazott Trumppal az elnöki különgépen a keddi elnökjelölti vitára Clevelandbe, majd szerdán egy kampánygyűlésre Minnesotába.

Hope Hicksnek, aki megállás nélkül és nagyon keményen dolgozott, pozitív lett a vírustesztje. Borzalmas! A first ladyvel várjuk teszteredményeinket. Addig is megkezdjük a karanténfolyamatot!” – írta Trump pénteken, majd később a teszteredményeiről is beszámolt.

Este pozitív lett a tesztünk a first ladyvel. Azonnal megkezdjük a karanténfolyamatot. Együtt túljutunk ezen!

– fogalmazott az amerikai elnök a közösségi oldalon közzétett bejegyzésében.

Donald Trump csütörtökön még kampányeseményen vett részt Az amerikai sajtó szerint életkora miatt az elnök különösen veszélyeztetett kategóriába esik. Donald Trump rendszeres orvosi vizsgálaton esik át, a legutóbbi vizsgálatra júniusban került sor. A vizsgálatokon mindent rendben találtak.

A CNN beszámolója szerint orvosai koleszertin-csökkentő gyógyszereket javasoltak az elnöknek, aki a hivatalos adatok szerint 110kg, ami szintén egy rizikófaktor.

Forrás: MTI, hirdo.hu