Hírek az Amerikai Egyesült Államokból

Fotó: sulinet.hu

Az elmúlt évek gyakorlatához híven a magyar veterán szabadságharcosok most is nagy örömmel vesznek részt New Yorkban Kossuth Lajos szobrának a megkoszorúzásán.

1957. március 15-én, több mint kétezer, akkor frissen érkezett szabadságharcos bajtárs vett részt itt a fáklyás felvonuláson, akiket az akkori szakadó eső sem tántorított el a tiszteletadástól. Ez időtől fogva a New Yorkban felállított Kossuth szobor és az azt körül ölelő föld a veterán szabadságharcosok számára mindig is magyar föld maradt és marad örökre. Budapesten, az ünnep alkalmából most vitéz Szilágyi Ákos 1848 méter hosszú nemzeti színű zászlót készítetett, amelyet az Oktogontól a Hősök teréig húznak ki. 2018-ban az Amerikai Egyesült Államokban élő veterán szabadságharcosok testben nem lehetnek jelen a március 15-én, csütörtökön, 11 óra 30 perckor Bem József szobrától induló és az Országház előtti Kossuth térig tartó békemeneten, de lélekben ott lesznek, ahonnan több millió nemzettestvérünk hallhatja majd dr. Orbán Viktor miniszterelnök Úr ünnepi beszédét. A rendkívüli szónoki értékeket tartalmazó miniszterelnöki beszéddel kezdődik meg a 2018. április 8-ra meghirdetett országgyűlési választásokat megelőző kampányidőszak utolsó szakasza, amely ismét megteremti a Fidesz-KDNP hatalmas választási győzelmét az elkövetkező négy esztendőre.

Fotó: YouTube

A Magyarok Istene áldja meg a hazaszerető nemzettestvéreinket a szebb magyar jövő megteremtőit.

Az Amerikai Egyesült Államokban élő veterán szabadságharcosok 2018. március 15-én, csütörtökön találkoznak az USA keleti-parti időzónája szerint, délután 14 órakor a New Yorki Kossuth szobornál.

New York, 2018. március 13.   

Vitéz Hóka Ernő Antal, a Magyar Szabadságpárt történetében a másodikként megválasztott elnök, a Magyar Szabadságpárt megalakulásakor az első elnök a kisgazda Dr. Sulyok Dezső volt.

 (Forrás: ernohoka@aol.com, a levél szerkesztett változatban van).