Hírek a koronavírus helyzetről

Fotó MTI, Bruzák Noémi

1579 főre nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt 12 beteg Magyarországon (adatközlés: koronavirus.gov.hu, 2020.04.15. 6:55)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 1579 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – tájékoztatott a koronavirus.gov.hu szerda reggel. Meghalt újabb 12 beteg, ezzel 134 főre emelkedett az elhunytak száma és 192-en már gyógyultan távoztak a kórházból. Hatósági házi karanténban 13.360-an vannak, a mintavételek száma 37.326.

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján kijelentette: minden olyan gyógyszer, amelyet a világban a koronavírusos megbetegedések kezelésére használnak, hazánkban is rendelkezésre áll. Müller Cecília nagyon jó hírnek nevezte, hogy kilenc beteg lekerülhetett a lélegeztetőgépről és az intenzív osztályt is elhagyhatta. A gyerekek életkorhoz kötött kötelező védőoltásairól szólva jelezte: az oltóanyagok rendelkezésre állnak, ezeket már a járvány előtt beszerezték, az iskolai kampányoltások maradnak csupán el, melyekre a járvány után kerítenek sort. Kérdésre válaszolva közölte, tervezik, hogy a járvány után megvizsgálják a magyar lakosság „átvészeltségét”, vagyis azt, hányan estek át a betegségen és milyen védettséget szereztek a koronavírussal szemben.

Azonosították a koronavírust egy dunakeszi bentlakásos intézmény egyik lakójánál – tudatja a 444.hu. A magánfenntartású otthon vezetőjétől, Gyöngyösi Sándortól a portál úgy értesült, hogy az illető tünetmentes, elkülönítették az intézményben. Dióssi Csaba polgármester azt mondta, információi szerint a lakó nemrég kórházi ellátást kapott, onnan tért vissza az otthonba.

MTI, 444.HU, HIRTV.HU, 2020.04.14., MTI, ORIGO.HU, KORONAVIRUS.GOV.HU