Hidvéghi Balázs: A Fidesz országos tájékoztató akciót indít Bangóné patkányos mondatáról

Fotó fidesz.hu

A Fidesz a párt közösségi oldalára feltöltött rövidfilmmel többlépcsős tájékoztató akciót indít és a magyar emberekhez fordul, mert úgy gondolják, hogy Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) országgyűlési képviselő kijelentése után téved a képviselő, a pártja és az ellenzék is, ha azt hiszik, ilyen eset következmények nélkül maradhat. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója tegnapi balatonfüredi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a szocialista politikus egy pénteki televíziós interjúban patkánynak nevezte a Fidesz támogatóit, ami szerinte „felháborító, elfogadhatatlan és mélyen sértő” magyar emberek milliói számára. Véleménye szerint Bangóné ezzel a kijelentésével átlépett egy olyan határt, amelyet nem lehet, mert nem szabad embereket megalázni akkor sem, ha politikai ellenfél szavazóiról van szó. Közölte: mivel pénteki és szombati felszólításuk mind a képviselő, mind pártja vezetői részéről „süket fülekre talált”, csak „kínos és gyáva magyarázkodásba kezdtek”, ezért a Fidesz első lépésben a rövidfilmmel a jóérzésű magyar emberekhez fordul, akik úgy gondolják, hogy ilyen durva és sértő mondat nem maradhat következmények nélkül, és arra kérik őket, hogy emlékezzenek erre május 26-án, az európai parlamenti szavazás napján. Hidvéghi Balázs kérdésre elmondta: további lépések is lesznek, attól függően, miként folytatódik a történet, mert erről „az egészen elképesztő botrányról” tájékoztatni kell a választópolgárokat.

Kubatov Gábor a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában a rendszerváltás óta példátlannak nevezte a szocialista Bangóné Borbély Ildikó napokban tett nyilatkozatát. A Fidesz alelnöke szerint nincs helye a parlamentben annak, aki ilyen stílusban beszél több millió emberről, ezért abban reménykedik, hogy Bangóné Borbély Ildikó levonja a konzekvenciákat és lemond mandátumáról. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésekre válaszolva úgy fogalmazott: a Fidesz határozottan arra szólítja fel az MSZP vezetését, hogy Bangóné Borbély Ildikót hívják vissza az Országgyűlésből és távolítsák el a magyar közéletből is. Szerinte az elmúlt évek legsúlyosabb ügyéről van szó, amely nem pártpolitikai ügy, hanem az emberi méltóság ügye.

„Nem olyan régen volt Ausztriában, hogy az alpolgármester lepatkányozta a bevándorlókat. Az egész liberális média, az egész elit nekik esett, és az alpolgármesternek le kellett mondania. Most Bangóné hárommillió magyar embert patkányozott le” – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Hír TV Bayer Show című műsorában. Hozzátette: Bangóné Borbély Ildikónak a patkányozás után távoznia kell a közéletből.

Az MSZP és a Párbeszéd tegnapi sajtótájékoztatóján kérdésre Bihal Dávid, a szocialisták elnökségi tagja kijelentette, az MSZP lezártnak tekinti ezt az ügyet, mivel Bangóné Borbély Ildikó bocsánatot kért azoktól, akik megsértve érezték magukat. Hangsúlyozta, az MSZP azokat sem patkányozta le, akik patkányként viselkedtek és megharapták társult ifjúsági szervezetük, a Societas elnökének kezét az utcán. Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, nem egy kora reggeli műsorban elhangzó „szerencsétlen témaátkötésről” kellene beszélni, hanem inkább arról, hogy a Fidesz azért fogja elveszteni a budapesti önkormányzati választást, mert elszaporodtak a patkányok.

Ungár Pétert, az LMP országgyűlési képviselőjét tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján kérdezték Bangóné Borbély Ildikó kijelentéséről. Az LMP politikusa elfogadhatatlannak nevezte az elhangzottakat, és arra kérte a szocialista párt támogatóit, hogy inkább egy olyan pártra adják szavazataikat, amely meggyőzni, nem pedig becsmérelni próbálja a

Fideszre voksolókat.

MTI, ORIGO.HU