Hidegfront jön, de fázni nem fogunk

Fotó: somogyma.hu

Csak pár fokot hűt a levegőn a hidegfront, péntekig nyugodt, kissé szeles időnk lesz.

Hétfőn a nagy meleg után délután elkezd megnövekedni a felhőzet, és kevés zápor, zivatar kíséretében egy hidegfront éri el az országot. A front érkezésével feltámad az északnyugati szél, többfelé erős széllökésekre számíthatunk. A záporokra, zivatarokra a legnagyobb esély az Alpokalján és az északi megyékben van. Ezúttal a múlt hetihez hasonló heves viharokra nem kell számítani, csak gyorsan átvonuló lokális csapadék lesz jellemző.

A front előtt még 27-33 fokos csúcsértékeket mérhetünk. A lehűlés este északon, északnyugaton veszi kezdetét, de hajnalra is csak a magasan fekvő északi völgyekben hűlhet 10 fok alá a hőmérséklet.

Kedden napos idő vár ránk, említésre méltó csapadék nem érkezik. Az északnyugati szél még többfelé lesz élénk. A csúcsértékek a hidegfront nyomán pár fokkal alacsonyabbnak ígérkeznek, a legmelegebb órákban 25-29 fokot mérhetünk. A melegebb délen lesz.

Szerdán és csütörtökön ismét a napsütésé lesz a főszerep, és újra pár fokkal melegebb idő valószínű. Szerdán még hűvös lehet a reggel, többfelé 10 fok közelébe hűl a levegő. A csúcsértékek 27-31 fok között alakulnak. Ezeken a napokon már a szél sem lesz nagy, mindenütt mérsékelt marad. 

Pénteken újabb hidegfront érkezhet, de várhatóan a hétvége időjárását nem rontja el. Részletekkel később jelentkezünk.

Forrás: időkep.hu

https://www.idokep.hu/hirek/hidegfront-jon-de-fazni-nem-fogunk