Hiába a brüsszeli támadás, Magyarország nem enged a nyomásnak a gyermekvédelmi törvény ügyében

Fotó: tankonyvtar.hu

Megszavazta az Európai Parlament balliberális többsége azt az állásfoglalást, amely elítéli a magyar gyermekvédelmi törvényt, mivel szerintük sérti az uniós értékeket és jogszabályokat. A Magyarországot elítélő nyilatkozatban azt is az uniós jog megsértésének tekintik, hogy a magyar Alaptörvény kimondja: az anya nő, az apa férfi. A Szerbiában tárgyaló Orbán Viktor azt mondta: Brüsszel ki akarja kényszeríteni, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük az óvodákba és az iskolákba, bele akarnak szólni abba, hogyan neveljük a gyermekeinket. Magyarország nem fog engedni a nyomásnak – hangzott el az M1 Híradójában.

Az Európai Bizottság jogi úton kényszerítse Magyarországot a gyermekvédelmi törvény visszavonására, és az európai bíróság indítson eljárást hazánk ellen – ez a lényege annak a hazánkat elítélő határozatnak, amelyet az európai parlament csütörtökön fogadott el Strasbourgban.

A testület állásfoglalása szerint Magyarország addig nem kaphatná meg a neki járó uniós forrásokat, ameddig a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos általuk vélt vagy lehetséges jogsértések fennállnak.

A javaslatot az a Cyrus Engerer munkáspárti politikus jegyzi, akit 2014-ben két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek, mert egykori, szintén férfi élettársáról pornográf felvételeket terjesztett.

Ő és a baloldali, szocialista valamint liberális politikusok szerdán éles vitában kritizálták a magyar gyermekvédelmi jogszabályt.

Az LMBTQ nagyon kényes kérdés számunkra. Nem fogadhatjuk el, hogy az Európai Unió bizonyos tagországai ne tartsák tiszteletben ezeket az értékeket – emelte ki már a vita előtt a Szocialisták és Demokraták Progresszív szövetségének elnöke Iratxe García Pérez.

Miközben több liberális politikus, köztük a német zöldpárti Terry Reintke is demokráciaellenesnek nevezte a magyar jogszabályt, a baloldali képviselők abban is egyetértettek, hogy az unió büntesse meg Magyarországot.

A plenáris ülésen a momentumos Donáth Anna elmondta, hogy „Magyarországnak nem üres szavakra, hanem valódi tettekre van szükségük.”

Ezt követelték a magyar baloldali képviselők, köztük Gyurcsány Ferenc felesége is, aki felszólalásában szinte utasította a testületet a Magyarországnak járó források elvételére.

A strasbourgi vitán az Európai Bizottság elnöke is állást foglalt. Ursula von der Leyen szégyenteljesnek nevezte a gyermekvédelmi törvényt és megígérte, a Bizottság mindent megtesz azért, hogy a magyar kormány módosítsa azt.

A KDNP EP-képviselője Hölvényi György azt kérdezte a képviselőktől, hogy valóban elolvasták-e a jogszabályt.

A kormánypárti európai parlamenti képviselők szerint a jogszabályt támadók többsége egyetlen betűt sem olvasott el a törvényből és jogi vita helyett hamis állításokkal, ideológiai alapon támadja hazánkat.

Ideológiai homogenizáció

Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en úgy fogalmazott: a baloldali többségű európai parlament egyre nagyobb hatáskört szeretne kiharcolni magának, annak érdekében, hogy létrejöjjön egy általuk irányított európai szuperállam. A Magyarország elleni újabb támadás is ennek a folyamatnak része.

„Jövőre választások lesznek és ez a fajta balliberális többség, aki ma uralja az európai parlamentet, minden bizonnyal nem bánná, hogyha Magyarországon egy kormányváltásra kerülne sor. És úgy tűnik, keresik azokat a lehetőségeket, ahol ezt a politikai akaratot jogi eszközökkel, intézményeket segítségül véve különböző, akár büntetőintézkedések által is ezt valamiképpen befolyásolni tudják majd” – fűzte hozzá az elemző.

Forrás: hirado.hu