Heves megyei információ Dr. Ördög Istvántól / Koronavírus: Szilvásvárad zárva – üzent

Fotó forrása: Szilvásvárad

Azt kérik, ne látogassanak húsvétkor Szilvásváradra.

Közleményben kérte Szilvásvárad polgármestere, hogy a húsvéti kirándulást senki se hozzájuk tervezze. Több népszerű úticélhoz hasonlóan ők is arra buzdítanak mindenkit, hogy ne utazzon, hanem saját települése környékén mozduljon ki. Mint írta, egyébként sincs nyitva semmi a községben, sem a kilátó, sem a múzeumok, nem lehet kisvonatozni, nincsenek nyitva az éttermek és a ménes sem látogatható. Április 10-14 között lezárják a Szalajka utcát, az összes önkormányzati parkolót, az utcákban pedig tilos a megállás.

Pár hónap múlva, ha véget ér a járvány, a megszokott vendégszeretettel várnak mindenkit, és remélhetőleg mindenféle szolgáltatással rendelkezésre tudnak majd állni. A rendőrség és a közterület-felügyelet mindenesetre megerősített szolgálattal lesz jelen a községben a négy napban.

Szaniszló László polgármester elmondta, az elmúlt hétvégéken is sokan látogattak a településre, megteltek a vendégházak is. Most is erre lehetne számítani, ezért kérik, hogy mindenki felelősen döntsön és maradjon otthon.

Forrás: heol.hu