Háromtonnányi autóroncsot tárolt az ingatlanán – vádat emeltek ellene

Fotó origo.hu

Veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 28 éves férfival szemben, aki háromtonnányi, bontás miatt hulladékká vált gépkocsit tárolt az egyik Somló környéki faluban lévő ingatlanán.

A vádirat szerint az elkövető 2022 elején részben saját felhasználás, részben alkatrészértékesítés céljából forgalomból kivont gépjárműveket vásárolt, melyeket azután a lakóhelyén szétbontott. Ez azonban hulladékgazdálkodási tevékenységnek minősül, melyhez a vádlott nem rendelkezett engedéllyel.  

A férfi egyes alkatrészeket felhasznált, közel két tonna fémhulladékot pedig kereskedő részére értékesített. A hulladékgazdálkodási hatóság 2022 márciusában ellenőrzést tartott a vádlott lakóhelyén, ahol ekkor három bontott gépjármű állt. A gépkocsik még tartalmazták a motorblokkot, valamint a veszélyes anyagtartalmú alkatrészeket. Az ingatlanon bontási célból tárolt hulladékok mennyisége meghaladta a 10 köbmétert, illetve az 1000 kilogrammot. 

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a fémhulladék értékesítése révén jogszerűtlenül szerzett 116 000 forintra vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta – írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Forrás: baon.hu

https://www.veol.hu/helyi-kek-hirek/2023/07/haromtonnanyi-autoroncsot-tarolt-az-ingatlanan-vadat-emeltek-ellene