Hanó Miklós: Mezőmegyeren jó a közösség, és ma már jobbak a feltételek is

Fotó: behir.hu

Apuka, anyuka, gyerekek, sőt még pocaklakós kismama is részt vett Mezőmegyeren azon a sorversenyen, amit a vasárnapi sportnapon kifejezetten a családoknak rendeztek. Persze ezen kívül is rengeteg játék, sport- és szórakoztatóprogram várta a nagy meleg ellenére is igen szép számmal összegyűlt érdeklődőket augusztus 19-én, a helyi sportpályán.

– Mezőmegyeren régóta jó a közösség, azonban sokáig nem voltak megfelelőek a feltételek ahhoz, hogy ilyen formában összegyűljenek, együtt legyenek, sportoljanak és szórakozzanak az itt élők. Az elmúlt időszakban azonban megépült a sporttelep öltözője, vizesblokkja és a pálya. Ma már rendezett körülmények szolgálják a megyerieket. TAO-forrásból mobil lelátó épült, szeptember végéig pedig elkészül a műfüves pálya is – mondta el Hanó Miklós.

Az alpolgármester hozzátette: sok család, sok fiatal él a városrészben, akik szeretnek focizni, sportolni, ezt a célt szolgálja a pálya és a fitneszpark. Ahogy fogalmazott, lassan minden lehetőség adott lesz a sporttelepen ahhoz, hogy bármely korosztály sportolhasson, mozoghasson és jól érezze magát ott is.

A családi sportnap most a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Mezőmegyer Sportjáért Egyesület szervezésében, Hanó Miklós alpolgármester támogatásával valósult meg.

Frisnyicz Páltól, az egyesület vezetőjétől megtudtuk, hogy pár évvel ezelőtt hoztak létre egy focicsapatot, Mezőmegyeren, ami sok embert megmozgat.

– Nagyon kellett a kerületnek egy olyan hely, ahol a tömegek, a családok a gyerekekkel együtt össze tudnak jönni. Sokan vannak itt most is, és bízunk benne, hogy minden évben lesz lehetőség hasonló családi sportnapok megszervezésére, hiszen erre óriási az igény – jegyezte meg Frisnyicz Pál.

A családi napon a gyerekeket tízpróbás versenyekkel várták, voltak családi sorversenyek, tizenegyes-rúgó verseny, karate bemutató, ingyenes ebéd – de humoros és zenés programokkal is szórakoztatták a közönséget.

(behir.hu)