Hanó Miklós értesítése alapján: Önkormányzati lakásokra lehet pályázni Békéscsabán

Forrás: Depositphotos

Pályázati felhívás Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában álló bérlakásokban történő elhelyezésre.

1. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a tulajdonában lévő, alábbi költségelvű bérlakásban történő elhelyezésre:

Békéscsaba, Erzsébet lakópark 40. (2 szobás, összkomfortos 60 m²; bérleti díja: 60 000 Ft/hó).

Az önkormányzat költségelvű bérleményeire eredményesen az pályázhat (egyéb feltételek mellett):  akinek a nettó együttes jövedelme legalább ötszöröse a fizetendő lakbér összegének;  aki minimum havi 10 000 Ft lakás-előtakarékossági szerződést köt; aki megfizeti a bérleti szerződés megkötése előtt a meghatározott összegű óvadékot (150 000 Ft).

A lakóegység bérbeadása nem szociális rászorultság alapján történik. A pályázaton való részvétel részletes feltételeit a pályázati adatlap mellékletében szereplő tájékoztató tartalmazza.

2. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a tulajdonában lévő, alábbi ifjúsági garzon bérlakásban történő elhelyezésre:

Dózsa György út 7. A. I. em. 6. (1 szobás, összkomfortos, 30 m2, bérleti díja: 10 000 Ft/hó)

Az ifjúsági garzonházi lakóegység bérleti jogának elnyerésére a 40 év alatti házaspárok/élettársak nyújthatják be pályázatukat.

A pályázat elbírálásánál előnyben részesülnek azok a párok, akik: legalább 5 éve békéscsabai lakóhellyel rendelkeznek és ténylegesen a bejelentett lakásban laknak; felsőfokú (egyetemi vagy főiskolai) végzettségűek; készpénz-megtakarítással, 6 hónapnál régebben kötött lakás-előtakarékossággal, vagy építési telekkel rendelkeznek. A pályázatot elnyert bérlők kötelesek 70 000 Ft óvadék megfizetésére.

A lakóegység bérbeadása nem szociális rászorultság alapján történik. A pályázaton való részvétel részletes feltételeit a pályázati adatlap mellékletében szereplő tájékoztató tartalmazza.

3. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a tulajdonában lévő, alábbi ifjúsági garzon bérlakásban történő elhelyezésre:

Fövenyes u. 1/2. I. em. 9. (másfélszobás, összkomfortos., 40 m2, bérleti díja 10 000 Ft/hó

Az ifjúsági garzonházi lakóegység bérleti jogának elnyerésére a 35 év alatti házaspárok/élettársak nyújthatják be pályázatukat.

A pályázat elbírálásánál előnyben részesülnek azok a párok, akik: legalább 5 éve békéscsabai lakóhellyel rendelkeznek és ténylegesen a bejelentett lakásban laknak; felsőfokú (egyetemi vagy főiskolai) végzettségűek; készpénz megtakarítással, 6 hónapnál régebben kötött lakás-előtakarékossággal, vagy építési telekkel rendelkeznek. A pályázatot elnyert bérlők kötelesek 70 000 Ft óvadék megfizetésére.

A lakóegység bérbeadása nem szociális rászorultság alapján történik. A pályázaton való részvétel részletes feltételeit a pályázati adatlap mellékletében szereplő tájékoztató tartalmazza.

A pályázat benyújtására személyesen, elektronikusan vagy postai úton van lehetőség.

A pályázat polgármesteri hivatalba történő beérkezésének határideje: 2023. április 28. 12:00 óra. A határidőn túl beérkezett pályázat érvénytelen.

A pályázat benyújtásának postai címe: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociálpolitikai Osztály, 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17.

A pályázat benyújtásának elektronikus címe: szocialis@bekescsaba.hu

A pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap és tájékozató a polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályán igényelhető és letölthető a bekescsaba.hu weblapról a pályázati hírek menüpontban.

A pályázatokról döntés a legközelebbi döntéshozatali eljárásban történik.

Bővebb felvilágosítás a polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályán kérhető. Telefonszám: 66/886-502.

Forrás: behir.hu

https://behir.hu/onkormanyzati-lakasokra-lehet-palyazni-bekescsaban