Hanó Miklós értesítése alapján: Még nem lépett érvénybe tűzgyújtási tilalom Békés vármegyében

Fotó Getty Images

A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint jelenleg nincs érvényben tűzgyújtási tilalom a vármegyénkben. Ám a száraz, meleg időjárás miatt még is fontos és szükséges, hogy kellő információval rendelkezzünk, és tudjuk, mire érdemes odafigyelni, ha tüzet akarunk gyújtani, akár magánterületen is.

Várszegi György tűzoltó főhadnagy, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivóje elmondta: a nyári betakarítási munkálatok miatt a mezőgazdasági területeken sokszor keletkezik területi tűz, amit igen időigényes eloltani. Gyakran a learatott területet szándékosan gyújtják meg, de annak őrzése vagy ellenőrzése elmarad, így tovább terjedve milliós károk keletkezhetnek.

 A figyelmetlenség és a mulasztás a leggyakoribb oka a nyári száraz melegben keletkező tüzeknek, ez mind kiküszöbölhető a szükséges információk beszerzésével és körültekintéssel. Ugyanakkor abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy elmondhatom, az idei évben sokkal alacsonyabb az ilyen tűzesetek száma, mint tavaly ilyenkor vol – jegyezte meg a megbízott szóvivő.

Jelenleg nincs érvényben tűzgyújtási tilalom Békés vármegyében, ezért magánházaknál vagy a kijelölt tűzrakóhelyeken szabadon lehet tüzet gyújtani a szükséges óvintézkedések megtartásával. A kerti zöldhulladék elégetése szintúgy nem ütközik tilalomba, ezeket a hatályos intézkedésekig szabadon elvégezheti a lakosság.

Forrás: behir.hu

https://behir.hu/meg-nem-lepet-ervenybe-tuzgyujtasi-tilalom-bekes-varmegyeben