Hanó Miklós értesítése alapján: Lesz kolbászfesztivál Csabán, de gyúróversenyek nélkül

Sokan érdeklődtek, hogy lesz-e idén Csabai Kolbászfesztivál. Hégely Sándor fesztiváligazgató elmondta, október 29-31. között Békéscsabán a fesztiválprogramjaikat – a hagyományokat és a tradíciókat megőrizve – rendhagyó módon, kolbásztöltő versenyek nélkül rendezik meg.

Hégely Sándor kiemelte, sajnos, tavaly a járványhelyzet nem tette lehetővé a rendezvény megtartását, de idén nem hagyják fesztivál nélkül az érdeklődőket.

– Szeretnénk nagyon különlegessé tenni az élményt, ezért a megszokott kolbászfesztivál eszenciáját mutatjuk be a csabaiaknak és az ide érkezőknek is – hangsúlyozta a fesztiváligazgató. – Hagyományőrző kolbászkészítő bemutatóval és kolbászvásárral, nemzetközi szárazkolbászversennyel, a sertéshús népszerűsítésével, disznóvágás-, töltöttkáposzta-főző bemutatóval, helyi termékekkel és vásárral, kulturális programokkal, koncertekkel, a családoknak pedig különleges gyermekprogramokkal készülünk. Természetesen mindezt a kolbászfesztivál által megszokott minőségben.

Szeretnénk programjainkat mindenki számára elérhetővé és – a járványügyi helyzetre való tekintettel – biztonságossá tenni, ezért a belépés előzetes jegyvásárláshoz és regisztrációhoz kötött, a rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható majd.

Hégely Sándor elmondta, további részleteket a napokban hoznak nyilvánosságra.

Forrás: beol.hu, Ny. L.