Hanó Miklós értesítése alapján: Garabonciás napok – diákpolgármestert választottak Békéscsabán

Fotók Imre György

Csütörtökön véget ért a diákok fiesztája, a 29. Csabai Garabonciás Napok. Az utolsó napon gazdákra talált a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetés, valamint kihirdették a diákpolgármester-választás győztesét is.

Átadták csütörtökön a Csabagyöngye Kulturális Központban a Csabai Garabonciás Napok keretében a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetést, amit idén Kotroczóné Antal Terézia megyei vezető védőnő, a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke, valamint Marik László pedagógus, labdarúgó-szakedző érdemelt ki. A díjat Szarvas Péter polgármester, Varga Tamás alpolgármester és dr. Szigeti Béla, az ifjúsági és sportbizottság elnöke nyújtotta át.

Kotroczóné Antal Terézia kiemelt figyelmet fordít a fiatalokat érintő problémák kezelésére, szívügye az ifjúság testi, lelki egészségének védelme és fejlesztése. Kezdeményezésére 1994 óta rendezik meg a Szenvedélyünk az egészség című vetélkedőt az általános és középiskolásoknak.

Marik László életének fontos része a labdarúgás, serdülőként válogatott és magyar bajnok is volt az Előre együttesével. Testnevelő tanárként fontosnak tartja az iskolai diáksportot, és vallja, a versenyzés sok mindenre megtanítja a gyerekeket. Több évtizede edzősködik sikerrel.

A diákok fiesztája is lezárult, hiszen az este folyamán kihirdették a diákpolgármester-választás győztesét is.

A legeredményesebbnek az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium színeiben induló Szántó Zalán és stábja bizonyult.

Második helyen Csányi Huba és a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium stábja, harmadikként pedig Kovács Ákos és a Szeberény Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium csapata futott be.

Forrás: beol.hu, L.B,