Hanó Miklós értesítése alapján: Békéscsabai útfejlesztési program – itt tart a munka

Fotó behir.hu

Magyarország Kormánya a Modern Városok Program keretében 7 038 999 000 Ft összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására. Mutatjuk, hogy 2021 ötvenedik hetében hol tart a munka.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani.

A támogatási összeg felhasználásával az Önkormányzat célja, annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

A fejlesztési program jelenlegi állása és a megvalósítás tervezett ütemezése:

1. Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz):

Elkészült összesen: 23 utca/szakasz

Folyamatban összesen: 9 utca

2. Útfelújítás (63 utca/szakasz)

Elkészült összesen: 34 utca/szakasz

Folyamatban összesen: 0 utca

3. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

A közbeszerzési eljárás lebonyolításra került, a vállalkozási szerződés megkötésről a 2021. november 4-én ülésező közgyűlés döntött. A nyertes vállalkozóval – a jogszabályok szerinti határidőket betartva – a vállalkozási szerződés 2021. november 26-án megkötésre került.
A munkaterület átadására a kivitelező számára 2021. december 6-án került sor. A kivitelezés várhatóan 2022. tavaszán – az időjárás függvényében – indulhat.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok szíves figyelmét a fejlesztéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, valamint arra is, hogy a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.

További információ kérhető a projekt lebonyolítójától: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., tel.: 06 +36-66/241-791, e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu weboldalon olvashatnak..

Forrás: behir.hu