Hanó Miklós: Békéscsaba turisztikai vonzereje

Békéscsabán harmonikusan jól működik hosszú évek óta az együttműködés a Fidesz és a Polgári Kisgazdák között. Ennek az együttműködésnek a motorja és erőssége Hanó Miklós a KPE megyei elnöke, Békéscsaba város alpolgármestere. Különösen jó és eredményes az együttműködés a Fidesz és KPE két vezetője Hanó Miklós Herczeg Tamás országgyűlési képviselő között. A két szervezetnek és annak vezetőinek együttműködése az egyik záloga Békéscsaba további fejlődésének. (kpe)

Békéscsaba vonzereje turisztikai szempontból számos területen kiaknázatlan, hiszen a Kolbász Fővárosának egyben a regionális, kulturális élet és a szabadidő aktív eltöltés központjának is lennie kell. A CsabaPark alkalmas lesz a Kolbászfesztivál lebonyolítására, és a békéscsabaiaknak szabadidős és rekreációs lehetőségeket is biztosít.

A Csaba Park – Hagyomány és gasztronómia c. kiemelt projekt szerves folytatásaként zajlott a „Csaba Park fesztiválhelyszín komplex fejlesztése”, amelynek célja a korábban megvalósított kiemelt projekt fejlesztéseinek további elemekkel való bővítése, a békéscsabai Parkerdő, mint Fesztiválhelyszín egyedi lehetőségeinek maximális kiaknázása.
A mai napon hivatalosan is átadásra került a Látogatóközpont, másik nevén a Pálinkamúzeum. A zárórendezvényen, mint fejlesztésekért felelős gazdasági alpolgármester köszöntöttem a megjelenteket. A CsabaParkról órákat is tudnék beszélni, hiszen szívügyem, a megvalósítást hat éve kezdeményeztem. A Látogatóközpont több szempontból is fontos eleme a fejlesztésnek. Egyrészt egy olyan központi épülete a CsabaParknak, amely a kilátogatók részére egy alapvető szórakozási élményt nyújt a pálinkakészítés hagyományainak bemutatásának keresztül, a parkban egy tájékozódási pontot jelent, alkalmas konferenciák, bemutatók, rendezvények, családi események – esküvők – megtartására, illetve a Csabai Kolbászfesztivál hangulatát idéző csapatépítő tréningek keretén belül kolbászgyúró helyszínként is szolgál, amellyel így egész éven át biztosítható a kolbászfesztivál hangulata a park területén. Az épület hasonlóan a korábban megvalósított fejlesztésekhez a hagyományos szlovák kultúra jegyeit hordozza magán ezzel is hangsúlyozva a hagyományokra épülő jelleget.
Köszönet a közreműködőknek, hogy lehetővé tették a fejlesztés létrejöttét működő üzemeltetés mellett is.

Forrás: Hanó Miklós Facebook oldala