Hanó Miklós adta hírül: Elkészült a CsabaPark tószínpada

Fotó behir.hu, Such Tamás
Fotó behir.hu

A CsabaPark fejlesztése fokozatosan, több ütemben történik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, ugyanakkor más forrásokat is felhasználnak. A leendő teátrumi, lakossági programokra és esküvőkre használandó tószínpad például a Modern Városok Programban készült el.

Az európai uniós forrás nem tette lehetővé több aktív turisztikai elem létesítését a CsabaParkban – tájékoztatott a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője. Dr. Sódar Anita elmondta: a tószínpad megépítésére a magyar kormány 65 millió forint támogatást biztosított a Modern Városok Programban. A Körte soron a Terület- és Településfejlesztési Operatív programban megépült egy fogadóépület, amelytől kiindulva szilárd burkolatú sétányt létesítettek a tó köré. A városnak az volt a célja, hogy a sétány bekötésével megépítsék a mobil nézőteret és a tószínpadod.

– Több előre legyártott elemből áll a tószínpad, amelynek tűzihorganyzott az acélszerkezete. A színpad mérete tizenhatszor tizenhat méteres, négyzetméterenként 750 kilogramm a terhelhetősége, és csúszásmentes faborítást kapott. A kivitelező még tavaly májusban vette át a területet, de előteljesített, hiszen már 2021 márciusában készre jelentette a beruházást, így reméljük, hogy nyáron már különböző rendezvényeket, például színházi előadásokat tudunk majd tartani – fogalmazott az ügyvezető, hozzátéve, hogy a foglalások folyamatosan érkeznek már a lakosság és a rendezvényszervezők oldaláról is.

Forrás: behir.hu, Hidvégi Dávid