Hanó Miklós: 21 344 szavazat bizonyítja Herczeg Tamás rátermettségét

Fotó: Fazekas Róbert

Hanó Miklós szerint a 21 344 szavazat bizonyítja azt, hogy az emberek Herczeg Tamásnak szavaztak bizalmat. A Fidesz frakció köszönetet mondott a választópolgároknak a hétfő délután tartott sajtótájékoztatón.

– Úgy gondolom, azért volt nagyon fontos a mostani választás, mert az ország megmentéséről, a sorsunkról volt szó. Ezzel az eredménnyel biztosítottuk az Európa Unióban Magyarország jövőjét és a magyar emberek sorsát– fogalmazott a Fidesz választókerületi elnöke, Hanó Miklós.

Nehéz helyzetben van a Fidesz frakciója, ugyanis egy jó szakembertől kell megválniuk – tette hozzá a békéscsabai közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője. Dr. Ferenczi Attila azonban örül annak, hogy Herczeg Tamás fogja képviselni a körzet érdekeit az országgyűlésben.

– A legnagyobb közvélemény-kutatás a választás. Minél nagyobb a részvételi arány, annál hitelesebb a kép- A magyar állampolgárok közel 70%-a mondta el véleményét április 8-án, ez jól mutatja, hogy milyen volt a lakossági aktivitás – mondta dr. Ferenczi Attila.

2002-ben vettek részt utoljára nagyon sokan a szavazáson, ám most még annál is jóval magasabb volt a részvételi arány – jegyezte meg a térség újdonsült országgyűlési képviselője.

– Úgy gondolom, hogy eredményesen dolgoztunk, ezt a számok is jól mutatják. A mozgósítás is jól sikerült, és az, hogy meg tudtuk mutatni az arcunkat, szimpatikus volt a választókerületben élőknek – fejtette ki Herczeg Tamás, aki már a választások éjszakáján is nyilatkozott a Békéscsabai Médiacentrumnak.

A mandátum átvétele még várat magára, ugyanis a végeredményre még várni kell, illetve szociális tanácsnoki címéről is le kell mondania Herczeg Tamásnak, amire 30 napja van.

(behir.hu)

Békés megye mind a négy választókerületében a kormánypárt politikusai nyertek, akik sorra értékelték a választás eredményét.

Kampánystábjával közösen várta a szavazás eredményét vasárnap Dankó Béla. A politikusnak a békési központú választókerület szavazói adtak bizalmat újabb négy évre.

– Azt gondolom, hogy arra is felhatalmazást kaptunk, hogy folytassuk azt a gazdaságpolitikát, amit elkezdtünk. Ennek a munkának az eredményei most is megmutatkoznak, és nagyon fontos az, hogy ez folytatódjon – emelte ki Dankó Béla.

A békéscsabai központú választókerületben új képviselő kapott mandátumot. Herczeg Tamás hétfőn arról beszélt, hogy nagy lendülettel veti bele magát a munkába.

– Hosszú volt a kampány, lázban volt az ország és ez a választókerület is. Remélem, hogy a közeljövőben egy kicsit nyugodtabban, higgadtabban tudunk majd szót váltani egymással – emelte ki Herczeg Tamás.

A gyulai központú választókerületet továbbra is dr. Kovács József képviseli, aki ígérete szerint tovább folytatja az eddig megkezdett munkát.

– Nagyon sok teendő van előttünk, amelynél igazságosan kellene megoldani a kérdéseket. Az élet nem áll meg, másfél év múlva helyhatósági választások lesznek -nézett a jövőbe dr. Kovács József.

Az orosházi központú választókerületben továbbra is Simonka György az országgyűlési képviselő. A politikus megkeresésünkre nem kívánt nyilatkozni, de közleményében azt írta, hogy köszöni a választók bizalmát, amelyet munkával kíván meghálálni.

(behir.hu)