Hamarosan leszakad a hó, a fél országra kiadták a figyelmeztetést

Forrás: OMSZ

Délen akár 12 centiméter hó eshet holnap.

A késő esti óráktól dél, délnyugat felől ismét csapadékzóna érkezik hazánk felé, amelyből a déli tájakon szószállingózás, gyenge havazás lehet. Az éjszaka folyamán, kedd hajnalig nagyjából 2 centiméteres hóréteg kialakulása várható a Pécs–Békéscsaba-vonalon – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményéből.

Kedden napközben folytatódik a havazás: a csapadékzóna továbbhalad, egyre inkább kelet, északkelet irányába. Holnap estig a Nagykanizsa–Nyíregyháza-vonalig lehet havazásra számítani, összességében 10 centiméteres hóréteg alakulhat ki. A déli határvidéken akár 12 centiméteres is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a havazás miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ország felére, összesen kilenc (Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna) megyére.

Az előrejelzések szerint a következő napokban, egészen szombatig tovább folytatódik a havas időjárás. Előreláthatóan csütörtöktől a déli, délkeleti országrészben esőre, havas esőre vált a csapadék.

Forrás: nlcafe.hu, Sipos Márta