Ha a Fidesz ismét a valósággal foglalkozik, visszanyeri szavazói támogatását

m.hirstart.hu

„Ha a Fidesz visszatér arra az útra, hogy a valósággal foglalkozik, akkor képes lesz visszanyerni a szavazói támogatását, sőt, mások bizalmát is hozzáteheti ehhez.

Amennyiben viszont nem fordulunk vissza az emberek hétköznapi problémái felé, akkor nagyon kockázatos két és fél éves választási felkészülés áll előttünk” – jelentette ki a promenad.hu-nak adott interjújában Lázár János fideszes országgyűlési képviselő.
Az egykori kancelláriaminiszter hozzátette: „az elmúlt harminc évben azért volt sikeres a nemzeti oldal Magyarországon, mert mindig, amikor kormányzati lehetőséget kapott a valós problémákkal foglalkozott, az emberek hétköznapi kihívásaira adott választ”.
Megjegyezte ugyanakkor: Orbán Viktornak nincs szüksége az ő tanácsára, mert „az egész Fideszben neki a legerősebb a valóságérzékelése”. Lázár értékelése szerint az önkormányzati választásokon a választók megvonták a bizalmukat a Fidesztől. „A választókerületemben is csökkent a Fideszre szavazók száma, míg a nem ránk szavazóké stagnál, tehát nem egyre többen szavaznak ellenünk, hanem elveszítettük bizonyos választói csoportok bizalmát” – fejtette ki Lázár János, aki azt is hangsúlyozta: „Magyarország versenyképességéhez elengedhetetlenül szükséges a világszínvonalú egészségügyi ellátás megteremtése, fel kell építeni a világ egyik legjobb oktatási rendszerét, és az ember, valamint a természet harmóniáját helyreállítva egy új nemzeti vidékpolitikára van szükség, ami nemcsak zöld fordulatot jelent, hanem jelentősen növeli a falvakban és kisvárosokban élők életminőségét”.
Annak kapcsán, hogy virágot vitt Horthy Miklós sírjára, Lázár János elmondta: 1919-ben „a baloldal tombolása után Horthy Miklós és bajtársai mentették meg az országot a pusztulástól”, és ezt az 1920-as években baloldali és liberális politikusok, társadalomtudósok, írók is elismerték, ez adta a rendszer legitimációját.
„Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a Horthy-rendszer társadalompolitikája vagy a világháborús szerepvállalása hibátlan vagy bűntelen lett volna” – fejtette ki a korábbi miniszter.
24.HU, HVG.HU, 2020.01.06.