Gyűjtésbe kezdtek a letenyei lakos lakhatatlanná vált háza miatt

Forrás: zaol.hu, Korosa Titanilla

Gyűjtést hirdetett a Letenyei Polgári Egylet a helyi Bajszné Dara Julianna javára, akinek házában január 22-én tűz keletkezett és az ingatlan lakhatatlanná vált.

Mint arról lapunkban is beszámoltunk, az egyedutai városrészben a Rákóczi Ferenc utcában gyulladt ki és égett le a családi ház tetőszerkezete, vélhetően elektromos hiba következtében. Az ott lakó idős özvegy Bajszné Dara Julianna jelenleg ismerősöknél lakik.

 

Az egylet tagjai az elmúlt hétvégén számoltak be a gyűjtésről.

-A napokban megkerestük a hölgyet és felajánlottuk segítségünket – mondta Vida László, a segítő kezdeményezést elindító polgári egylet elnöke. – Ő elmondta, hogy a legnagyobb segítség most az lenne számára, ha a tetőszerkezet kijavítása mihamarabb megtörténne, mert úgy a belső munkákat könnyebb lenne elvégezni. Ezért egyesületünk vezetősége úgy határozott, hogy a hölgy részére pénzadomány gyűjtésébe kezd. Magam is a város azon részén nőttem fel, néhány házzal arrébb, emiatt is szívügyemnek érzem, hogy segítsek. Úgy gondoltuk társaimmal, hogy egyesületként állunk az ügy mellé, így talán nagyobb lesz a támogatottsága, nyitottunk egy elkülönített adományszámlát erre a célra.

 

Pataki Lajos, az egylet vezetőségének tagja pedig arról szólt, hogy az adományszámlára így nem csak magánszemélyek, hanem cégek és társadalmi szervezetek is tudnak utalni.

Vida László hozzátette, hogy nemcsak a pénzadományokkal segítik a rászorult hölgyet, hanem kérésére segítenek neki a helyreállítás folyamatában, így az ügyintézésben, szervezésben, építőanyag beszerzésben, szállításban, építőipari munkákban, de szívesen vennék mesteremberek, illetve más segíteni szándékozók csatlakozását. Ha szükség lesz rá, akkor társadalmi munkát is szerveznek.

-A tűzeset kapcsán megkerestük Cseresnyés Péter államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét, aki velünk együtt megtekintette az ingatlant és támogatásáról biztosított bennünket – közölte Vida László.

Bajszné Dara Julianna megköszönte a polgári egylet tagjainak, hogy mellé álltak ebben a helyzetben.

-Nehéz mindezt egyedül átélni, a fővárosban élő gyermekeim sincsenek abban a helyzetben, hogy segíteni tudnának – mondta el Bajszné Dara Julianna és azt is hozzátette, hogy 1994-ben kezdték el építeni a házat, vagyis nem régi építmény.

A tetőt átmenetileg fóliával fedték le az oltás után, hogy védjék a beázástól. Az egylet titkára Végh László okleveles építész a helyszínen látottak alapján azt mondta el, hogy több millió forintos kár keletkezett a házban, a tetőteret a födémig le kell bontani és teljesen újjá kell építeni.

Információk a gyűjtésről:

Név: Letenyei Polgári Egylet
Számla száma: 10400803-50526867-50551016
Közlemény: Bajszné Dara Julianna javára

Forrás: zaol.hu, Korosa Titanilla