Győrasszonyfán orvosi szolgálati lakás épül

Országgyűlési képviselőként korábban az egyik legfontosabb célkitűzésem az volt, hogy jelentősen javuljanak térségünkben az egészségügyi ellátás feltételei. Ezt a javaslatomat annak idején nagy örömmel fogadták a polgármesterek. Közös munkával, közös erőfeszítéssel sok eredményt értünk el ezen a területen már eddig is.

Most a fejlesztések tekintetében Győrasszonyfán a sor, hiszen ott orvosi szolgálati lakás épülhet, hogy biztos háttere lehessen az asszonyfai, a tarjánpusztai és a romándi orvosi ellátásnak.

Ahol ez a mostani közös fotó készült, itt épül meg egy nagyon szép orvosi szolgálati lakás.

A térségi és a kormányzati összefogásnak köszönhetően a következő eredményeket értük el eddig ezen a területen:

Kormányzati és helyi önkormányzati döntések után fejlesztettük az egészségügyi alapellátás vagy a védőnői szolgálat feltételeit Romándon, Fenyőfőn, Bakonygyiróton, Sikátoron, Bakonypéterden, Mezőörsön, Gyömörén, Nagyszentjánoson, Gönyűn, Győrújbaráton, Nyúlon, Felpécen, Győrságon, Mindszentpusztán, Kajárpécen és Győrben.

Eddig összesen 24 település kapott támogatást a Magyar Falu Programban orvosi eszközök beszerzésére: Bakonygyirót, Bakonyszentlászló, Bőny, Écs, Fenyőfő, Gönyű, Győrasszonyfa, Győrság, Kajárpéc, Lázi, Nagyszentjános, Nyalka, Nyúl, Pázmándfalu, Ravazd, Rétalap, Románd, Sikátor, Sokorópátka, Táp, Tápszentmiklós, Tényő, Töltéstava, Veszprémvarsány.

Gyömörén újabb fejlesztés is indul, hogy végül majd teljesen megújulhasson a rendelő és Sokorópátkán is hamarosan megkezdődik a helyi egészségügyi fejlesztés.

A győrasszonyfai ünnepségen megköszöntem dr. Nagy Zoltán doktor úrnak, asszisztensének Borbélyné Tóth Andreának, Takács Barbara és Tóth Gusztávné védőnőknek és térségünk valamennyi egészségügyi dolgozójának, orvosának, védőnőjének a lelkiismeretes munkáját. Hálásak vagyunk nekik és nagyon köszönjük mindannyiuknak, hogy az itt élő embereket segítik minden egyes nap!

Forrás: Kara Ákos facebook oldala