Győrasszonyfán kiváló a sportélet

Győrasszonyfán a kiváló sportélet hosszú munka gyümölcse, ezért Gayer Zoltán megérdemelten részesült a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjban, melyet személyesen adtam át a javaslattevő, Valilczkó Mihály polgármester jelenlétében. A helyszín a győrasszonyfai sportélet központja, a nagy mérkőzéseknek is helyet adó focipálya volt.

Gayer Zoltán 1990 óta vesz részt aktívan vezetőségi tagként Győrasszonyfa sportéletében, 2007 óta sportköri elnökként. Munkája az egyesület utánpótlás-nevelésében jelentős, a csapatnak 103 igazolt játékosa van, melynek a környékbeli falvak fiataljai is tagjai. A megyei II. osztály felnőtt korosztályban 37 igazolt játékos van, de irányítása mellett az öregfiúk is sportszerű küzdelmeket folytatnak.

Gayer Zoltán rendszeresen szervez nemzetközi labdarúgó tornát is, melyet minden évben Győrasszonyfa testvértelepüléseivel a szerbiai Temerin, a szlovákiai Felbár és a romániai Margita települések labdarúgói részvételével rendeznek meg.

Évente két emléktornát is rendeznek Király Bálint és Dobos Gábor emlékére a megyei futballcsapatok széleskörű részvételével. Gayer Zoltán sportmunkája jelentősen kihat a település sportéletére, valamint a fiatalok és a felnőtt korosztály egészséges testnevelésére.

Forrás: Valiczkó Mihályné Facebook oldala