Gyomaendrőd is fejlődik

Fotó: beol.hu, B.A.

Több mint 8 kilométernyi csatornaszakaszt újítanak fel Gyomaendrődön. Tájékoztatott minket Várfi András a Békés megyei közgyűlés alelnöke, a KPE választókerületi vezetője.

8,6 kilométer hosszú csatornaszakaszt újítanak fel a városban a belterületi vízrendezés kilencedik ütemében – adta hírül Toldi Balázs Gyomaendrőd polgármestere hétfő délelőtt, a beruházás helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

– A most készülő szakasznak a nagy része nyílt földmedrű csatornák átalakítását jelenti, de ezek mellett több mint egy kilométernyi átereszt is átépítenek. Lesznek nyitott illetve zárt medrű csatornák, továbbá a felújítás során több csatornát betonnal burkolnak ki a szakemberek – közölte Toldi Balázs. Hozzátette, a beruházás költségvetése 263 millió forint, melynek jelentős része – mintegy 243 millió forint – állami és uniós támogatásból folyt be, 20 millió forintot pedig az önkormányzat tett a projekt mellé, amely az endrődi és a gyomai városrészt egyaránt érinti.

Fotó: Parlament.hu

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, az önkormányzatok felelősen pályáztak az elmúlt időszakban, így az olyan jelentőségű beruházások, mint a gyomaendrődi belvíz kezelése is immár a kivitelezés szakaszába léphet. Hozzátette a gyomaendrődi belvízrendezés teljes költsége hozzávetőlegesen a 2. számú választókörzetbe érkező támogatások mintegy egyharmadát teszi ki.

A beruházás várhatóan ez év november végéig tart.