Gyermekparadicsommá változott a Várkert a 29. Pápai Játékfesztivál hétvégéjére

A kép forrása: jmkpapa.hu

Pápán, a Várkertben kicsik és nagyok egyaránt bőséggel válogathattak a kitűnő kikapcsolódást nyújtó programok és foglalkozások közül, s közben változatos színpadi produkciók, amatőr és profi művészeti csoportok szórakoztatták a fesztivál látogatóit a várkerti színpadon, ahol kilenc produkciót láthattak, köztük koncertet, mesejátékot és folklórműsort is.

Játékfesztivál-pillanatkép Pápa főterén. – A kép forrása. papa-ma.hu

Az ügyes kezű gyerekek kreatív kézműves kuckóban alkothattak, de volt népi játszótér és körhinta is a kalózhajó mellett. A tavalyi nagy népszerűségnek örvendően idén is volt ládavasút, társasjátékok, a felhővadászat, a hordóvonat, a baba- és gyermeksziget mellett. Ellátogatott Pápára a Csupa Csoda Játszópark is, akik ismét igényes játékokat hoztak a gyerekeknek. Idén újdonságnak számított az Egérparádé és a Mesekert. Olyan, körülbelül 100 évvel ezelőtti játékokat gyűjtöttek a szervezők egy csokorba, melyeket már elfelejtettünk. A századelő hangulata és játékai elevenedtek meg. A Mesekert egy interaktív meselabirintus. Tevékenységközpontú, interaktív játékelemeket tartalmazó mobil játszóudvar. A játékelemek egyedi tervezésűek és kivitelezésűek, így a játszóház megjelenésében egy gyermek-lelkű, bájos, mesebeli kis varázskert. Az Egérparádé apróléptékű cirkuszi próbálkozások bábokkal és csinnadrattával. A játszóházak mellett közben a színpadon egymást követték a fellépők, először a Fabók mancsi bábszínháza: A háromtagú tölgyfa tündér című darabját adta elő, majd Müller Péter: Mi a jeled? – című családi koncertjét élvezhették az érdeklődők. Az előadó művészek elmondták: a gyerekek minden dalunkat szeretik, együtt énekelnek velünk. A műsor interaktív az elejétől fogva. Mert a koncert a gyerekekről szól. – A színpadi műsorok sorát az Apnoé zenekar, majd a Megafon Zenei Egyesület zárta. Aki a játék hevében megszomjazott vagy megéhezett, az finomabbnál finomabb ételek és italok között válogathatott. A Játékváros beváltotta a hozzá fűzött reményeket, az égiek a kedvező időjárással kegyesek voltak a szervezőkhöz, így zavartalanul, önfeledten szórakozhattak, játszhattak a gyerekek és szüleik a hétvége során. (Forrás: Babos Petra/papa-ma.hu)

Papp Tamás, a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének és a Veszprém Megyei Közgyűlésnek a tagja, a Kisgazda Polgári Egyesület Veszprém Megyei Szervezetének és a Veszprém Megyei Értéktár-bizottságnak az elnöke. – A kép forrása: kpe.hu

Papp Tamás: a családok évében vagyunk. Az Országgyűlés a negyedik Orbán-kormány a 2020-as évre szóló költségvetési javaslatát most tárgyalja. Ebben egyértelműen látszik, hogy a családok és ezen belül a gyermeknevelés ügye az első. Számomra, mint a Veszprém Megyei Értéktár-bizottság elnöke számára pedig külön öröm, hogy a szervezők igyekeznek megeleveníteni a már elfeledett, egykori értékeinket is. (KPE)