Gyaloglásra ösztönöz az Európai Mobilitási Hét és induló kreatív pályázata

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva idén is meghirdeti rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatát.

A 2019. évi Európai Mobilitási Hét a gyalogos közlekedési lehetőségek sokféleségére hívja fel a figyelmet. Az idei kampány szlogenje – „Sétálj velünk!” – arra bíztat, hogy találjunk helyet napi életvitelünkben egy kis mozgásnak. Egy kutatás szerint napi 20-25 perc tempós séta akár évekkel is megnövelheti az ember élethosszát. A gyaloglást a mindennapi közlekedésünkbe beiktatva javul a közérzetünk, és még pénzt is spórolhatunk.

A kreatív pályázat kiírói olyan alkotásokat várnak, amelyek a természetes és épített környezet védelmére, az egészségre gyakorolt hatásokra, a kedvező élettani következményekre hívják fel a figyelmet.

A legjobban sikerült alkotások készítői a minisztériumok és a támogatók által felajánlott díjakat vehetnek át szeptemberben, az Európai Mobilitási Hét ideje alatt megrendezendő eredményhirdetésen. A pályázókat három nevezési kategóriában (rajz, fotó, szabadon választott kreatív alkotás), korcsoportonként jutalmazzák.

A pályamunkákat levélküldeményként vagy csomagként 2019. július 15. éjfélig szükséges postára adni, vagy ugyanezzel a határidővel kell elektronikusan beküldeni. A címek, elérhetőségek és a pályázattal kapcsolatos egyéb, részletes információk az emh.kormany.hu oldalon találhatóak meg.

(ITM Kommunikáció)