Gulyás Gergely újabb nyugdíjemelést jelentett be

(Photo by Igor Golovniov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Nyugdíj

Az év elején 5%-ban határoztuk meg a nyugdíjemelés mértékét, ez elmarad az inflációtól. Az infláció 8,9% lehet idén a jegybank és a kormány szerint, de sok a bizonytalanság. Az eltérés jelentős, ezért 3,9%-kal nőnek a nyugdíjak július elejétől. A megelőző 6 hónapra vonatkozó juttatásokat egyszerre kapják meg a nyugdíjasok – mondta Gulyás.

Árstopok

A 2018-22 közötti kormányzati ciklus utolsó olyan üléséről tudok beszámolni, ahol teljes hatáskörrel rendelkezett a kormány – mondta Gulyás Gergely. Rendkívül nagy jelentőségű kérdések voltak napirenden – tette hozzá.

A háború miatti jelentős infláció egész Európát elérte. Az árstop és a rezsicsökkentés már több mint 5%-ponttal csökkenti az inflációt, amely így is 8,5% körül van. Az intézkedések nélkül 13% feletti infláció lenne – emelte ki Gulyás. Ezért meghosszabbították az élelmiszerek és az üzemanyagok árstopját, július 1-jéig.

“A kormánynak a helyes piaci logikával szemben a családok védelmét kell előnyben részesíteni” – mondta.

Jelezte, hogy az árstop lejárata előtt újra megvizsgálják majd, hogy fent kell-e tovább tartani.

Sosem látott eljárás Magyarország ellen, megszólal Gulyás Gergely

A kormány megkapta Brüsszelből az úgynevezett kondicionalitási levelet, amelyre csütörtökön adnak részletes véleményt a kormányinfón – közölte a Facebookra feltöltött szerdai videoüzenetében tegnap a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Át fogják tanulmányozni a levelet, és csütörtökön már részletes véleményt tudnak megfogalmazni a kormányinfón azzal kapcsolatosan, hogy mi az, ami egy kompromisszum része lehet, és mi az, ami nem – mondta Gulyás Gergely.

Forrás: portfolio.hu