Gulyás Gergely: Nem finanszírozási, hanem vezetési probléma lehet a kórházak adósságának újra termelése

Új kórházépület Zalaegerszegen. - A kép forrása: epiteszforum.hu

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón úgy fogalmazott: Dr. Kásler Miklós nyolc hónapja vezeti az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), és a kormány maximális megelégedésére gyakorolja hatáskörét.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. – A kép forrása: hu.wikipedia.org

Van olyan kórház, ahol nincs adósság, és van, ahol rendszeresen jelentkezik, így nem finanszírozási, hanem vezetési problémáról lehet szó – fejtette ki. A tárcavezető arra is kitért: az állami és a magánegészségügy szétválasztásáról az Emmi illetékes államtitkársága sok javaslatot tett a kormánynak, ehhez a finanszírozás és a bérek jelentős emelése szükséges. (Forrás: index.hu; origo.hu)

A Polgári Kisgazdák az EMMI élén történt változást elsősorban az egészségügy területén mutatkozó szakmai hiányosságok miatt látta indokoltnak. A tárca részéről az elmúlt nyolc hónapban elindított változások bíztatók, de meggyőződésünk szerint további reform szintű programok szükségesek. Arra hívjuk fel ismételten a figyelmet, hogy a magunk részéről azokat a változtatásokat tudjuk támogatni amelyek, mindig figyelembe veszik a társadalmi különbségeket és nem hagyják magukra a nehezebben élő magyarokat. (KPE)