Gulyás Gergely: Május végéig tarthat a különleges jogrend

Fotó: Földházi Árpád

Holnap reggel a vidék után újraindul az élet Budapesten is. Kinyitnak az éttermek, a strandok és az üzletek. A Magyarország élőben extra vendége Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter volt.

„Lehet tartani istentiszteletet, be lehet ülni a kerthelyiségekbe, tehát nagyon-nagyon megkönnyebbül a budapestiek élete. Mennyire tartja kívánatosnak a kormány azt, hogy valóban el is induljon újra az élet, tényleg nyissanak meg az állatkertek, a múzeumok, a kerthelyiségek. Szükség van már erre?”

– kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Attól függ, hogy honnan nézzük a kérdést és nyilván azért is kellett ilyen megfontoltan és felelősségteljesen döntést hozni. Természetesen szüksége van az embereknek arra, hogy ennyi idő bezártság után most már a szabadban lehessenek, szüksége van a kereskedelemnek –különösen a vendéglátóiparnak– arra, hogy az emberek újra elkezdjenek vendéglátóhelyekre járni. Szüksége van a munkaerőpiacnak –hiszen tudjuk, hogy itt vesztették el a legtöbben az állásukat- , a másik oldalon viszont itt van az a tény, hogy van egy olyan vírusfertőzés, ami addig fog tartani, amíg nem lesz vakcina.”

– felelte Gulyás Gergely.

„Beszéljünk kicsit kérem a járvány belpolitikai vonatkozásairól. Mikor érhet véget a kormány különleges felhatalmazása?”

– kérdezte a műsorvezető.

„Én mondtam, hogy júniusban ez megszűnhet és a miniszterelnök úr pedig azt mondta, hogy május végén visszaadhatjuk a parlamentnek. Az a szándékunk, hogy május 26-án benyújtsuk azt a jogszabálytervezetet az Országgyűlésnek, amelynek elfogadásakor ez már június lesz, megszűnhet a rendkívüli jogrend Magyarországon.”

– válaszolta Gulyás Gergely.

Forrás: hirtv.hu