Gulyás Gergely: Magyarország ellenőrzés alatt tartotta a járványt / Június 16-át követően néhány napon belül megszűnhet a veszélyhelyzet

Fotó Botár Gergely, kormany.hu

Magyarország más országoknál rövidebb szükségállapottal és eredményes intézkedésekkel ellenőrzés alatt tudta tartani a járványt, elkerülte a tömeges megbetegedéseket – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter a német Die Welt online felületén csütörtökön megjelent interjúban. Gulyás Gergely elmondta: az szerinte nem vitás, hogy az egészségügyi készültség szükséges, mert Európában ma mindenütt azt találgatják, lesz-e a járványnak második, vagy akár harmadik hulláma. Megerősítette: nem hiszi, hogy hiba volt a különleges jogrend határidő nélküli kihirdetése.

Levelet küldött az amerikai nagykövetségen keresztül Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár több egyesült államokbeli újság és médium szerkesztőségének, melyben bocsánatkérést követel tőlük. Szerinte igazságtalanul vádolták a magyar kormányt antidemokratikus intézkedésekkel – közli a Napi.hu.

MTI, NAPI.HU