Gulyás Gergely: A gazdasági növekedés biztosan eléri az 5,5-ös szintet, így a családok megkaphatják az adóvisszatérítést

A kép forrása: hirtv.hu

A tél előtt mindig izgalmas kérdésként szereplő nemzetközi gázszállítási szerződések kiválóan sikerültek: a magyar kormány 10+5 évre kötött megállapodást a gázszállításról. Ennek köszönhetően a fogyasztók továbbra is a legkevesebb gázszámlát fogják fizetni egész Európában.

A családok adóvisszatérítésének nem lesz akadálya

A tegnapi ülésén a kormány az aktuális gazdasági helyzetről tárgyalt. A pénzügyminiszter tájékoztatása szerint olyan forgatókönyv nem lehetséges, ami azt mutatná, hogy az ország ne érné el az éves 5,5 százalékos gazdasági növekedést. De Gulyás Gergely hozzá tette, hogy lehetséges, hogy ez az érték elérheti a 7,5 százalékot is. Ennek értelmében pedig minden gyereket nevelő család vissza fogja kapni a 2021-ben befizetett adójukat. Azok a családok részesülhetnek a kedvezményben, amelyek 2021-ben bármilyen családi kedvezményben részesültek.

A legolcsóbb gáz Európában Magyarországon lesz

A kormány meghallgatta a külügyminisztérium beszámolóját a gázmegállapodásról. A magyar kormány 10+5 évre kötött megállapodást a gázszállításról. Ennek köszönhetően a fogyasztók továbbra is a legkevesebb gázszámlát fogják fizetni egész Európában. A megállapodás jelentősége azért is kiemelkedő, mivel az energiára több éves csúcsot értek el.

Évi 4,5 milliárd köbméternyi gáz érkezik a déli és az osztrák útvonalon.

Ha az ellenzéknek az a sokat hangoztatott vágya valóra válna, hogy a magyar emberek a világpiaci áraknak megfelelően kéne fizessenek az energiaellátásért, akkor egy átlagos háztartás 386 ezer forinttal többet kellene fizetnie egy évben.

A koronavírus ellen csak a vakcina a megoldás

A beoltottak száma 5 884 183, közülük 5 640 410 fő már a második oltását is megkapta, 742 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 546 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 822 072 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 30 185 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 784 539 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 7 348 fő. 529 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 81-en vannak lélegeztetőgépen – mondta. Továbbra is azt tudják mondani, hogy az egyetlen megoldás a vakcina felvétele. Továbbra is van annyi vakcina, hogy mindenki megkaphassa a harmadik oltást is.

Kormányülés élesre töltve

Csütörtökön Hajmáskéren lesz kihelyezett kormányülés hadgyakorlattal egybekötve a német féllel.

Egy gyűlöletverseny zajlik a baloldalon, ez pedig az előválasztás. Mindazok a megnyilvánulások, amelyek direkt agressziót jelentenek, távol állnak a kormánytól, és az ilyen megnyilvánulásokat teljes mértékben elítélik – válaszolta egy kérdésre Gulyás Gergely.

Az új német vezetéssel is jó kapcsolatokra számítanak

A német választási eredményekre reagálva elmondta, elfogadják és tiszteltben tartják a német állampolgárok választását, és bíznak benne, hogy a jövőben Magyarország és Németország hatékonyan tud majd együttműködni és párbeszédet folytatni.

Gulyás bízik benne, hogy az államközi kapcsolatokban higgadt és normális párbeszéd lesz az új német kormánnyal.

Az előválasztás színjáték, tehetséges és kevésbé tehetséges színészekkel

A választásra jogosultak 7-8 százaléka vett részt a verseny nélküli előválasztáson, legalább ennyi ellenzéki szavazó biztosan van az országban – mondta egy másik kérdésre Gulyás. Ezt a színjátékot tehetséges és kevésbé tehetséges színészek játsszák – tette hozzá. Egy másik kérdésre azt mondta, hogy egyelőre nem lehet megmondani, lesz-e megállapodás a helyreállítási alapról.

A maszkhasználatról mindenki szabadon dönthet

Az eddigi adatok alapján a világ minden országában kiderült, hogy az oltottak és az oltatlanok esetében hatalmas a különbség a halálozás és a súlyos megbetegedés területén. Elmondta, a tömegközlekedés fenntartói döntenek a maszkhasználatról, de egyelőre mindenki szabadon dönthet arról visel-e maszkot, vagy nem.

Forrás: hirado.hu