Gulyás: Az EP-választásnak korábban soha nem volt még ilyen nagy tétje

Az európai parlamenti (EP-) választásnak korábban soha nem volt még ilyen nagy tétje – rögzítette Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában nyilatkozva. Jelezte: Európa semmit nem tudott profitálni a bevándorlásból, viszont olyan párhuzamos társadalmak, valamint feszültségek keletkeztek, amelyeket jobb elkerülni.

A tárcavezető úgy fogalmazott, a bevándorlás kérdésében csak egyszer lehet hibázni, szerinte ezért is nagyon félelmetes és ijesztő, hogy az ellenzéki pártok a szocialista csúcsjelölt, Frans Timmermans látogatásával kapcsolatban egyértelművé teszik: ők a bevándorláspárti Európa mögött állnak.

Aki olyan jelölteket szeretne támogatni, akik nem akarnak több migrációt, akik meg akarják fékezni a bevándorlást, az az EP-választáson szavazzon a Fidesz-KDNP-re – mondta a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője tegnapi, budapesti sajtótájékoztatóján. Kocsis Máté az MSZP szombati kampányrendezvényéről szólva kifejtette: a szocialisták „sietve idehívták” európai csúcsjelöltjüket, Frans Timmermanst, aki az elmúlt években a „legbevándorláspártibb politikus” volt a brüsszeli bürokráciában. Szerinte „Soros György jó barátjának” budapesti látogatása után mindenkinek teljesen világos lehet, hogy „a hazai ellenzék véleménye maradéktalanul megegyezik Frans Timmermanséval, ami a bevándorlás-párti jelleget illeti, erre lehet tőlük számítani”. „Május 26-án nemcsak a saját, de még az unokáink jövőjéről is döntünk. Most nem szabad hibázni! A bevándorlást egyszer lehet elrontani, pótvizsga nincs!” – közölte a KDNP. (Forrás: MTI; hvg.hu)