Gép, licenc, know-how, szoftver vehető pályázati pénzből

Fotó: Shutterstock

Újra elérhető a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) számára a “Kkv-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében – jelentette be Rákossy Balázs államtitkár.

Korábbi 22 milliárd forintos keretösszeg állt rendelkezésre e célra, a jelentős érdeklődésre tekintettel a kormány további 20 milliárd forinttal megemeli az összeget.

A vállalkozások szerdától adhatják be az igényeiket 5-30 millió forint vissza nem térítendő támogatásra, eszközbeszerzésre és szoftverbeszerzésre.

A technológiai innovációs fejlesztéseket támogató pályázati felhívás népszerűségének egyik oka, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben

nem csak termelő és gyártó cégek nyújthatnak be pályázatot,

ezért az újranyitás alkalmával is nagy érdeklődésre számít a szaktárca – hangsúlyozta a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára.

A támogatásból a vállalkozások olyan eszközöket, immateriális javakat – szoftver, gyártási licenc vagy know-how – vásárolhatnak,

amelyek a vállalkozásnál nem állnak rendelkezésre, és beszerzésük révén új vagy lényegesen módosított termék, szolgáltatás, eljárás jön létre, illetve új vagy lényegesen módosított eljárás, technológia alkalmazását, piaci bevezetését eredményezi.

A támogatás mértéke maximum 50 százalékos lehet.

A támogatási kérelmekről egyszerűsített eljárásrend keretében döntenek. A projektek megvalósítására rendelkezésre álló időtartam legfeljebb 6 hónap – ismertette Rákossy Balázs. /MTI/

(azuzlet.hu)