Házasság hete 2020

vasarnap.hu

Sokszor érdemes a legegyszerűbb dolgokon elgondolkodnunk.

Nekünk, Polgári kisgazdáknak  kezdetektől  hármas jelszavunk van:

Isten, Haza, Család

Talán nincs is olyan esemény, élethelyzet, mely kapcsán ezen szavak, fogalmak közül legalább egyre ne kellene odafigyelnünk. Így vagyok ezzel most is,amikor a Házasság hete rendezvényei zajlanak.

Az Angliából indult kezdeményezéshez Magyarország korán csatlakozott,,így idén immár 13. alkalommal – mindig egyházi és civil szervezetek szervezésében.

Amint a fő célkitűzést is megfogalmazták:

  • „felhívja a figyelmet  a házasság,a család értékeire és fontosságára,valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek  vagy a házasságban problémákkal szembesülőknek.”
  • Évről-évre választanak egy-egy olyan közismert,megbecsült házaspárt,akik az események arcai. Idén Semsei Rudolf  üzletember és felesége, Dobay Eszter töltik be ezt a tisztséget. Több évtizede élnek együtt házasságban,és több gyermeket nevelnek.
  • A közmédia keresi azon magyar párokat,akik a leghosszabb ideje élnek együtt. Mint  kiderült, többen  vannak túl a közös 70 éven is!
  • Igazi család csak a férfi és nő  házastársi kapcsolatán alapulhat. Társadalmunk alapja a család,mely Isten segedelmével tud megfelelően működni.
  • Nem csupán Magyarországon,sőt itt még kevésbé,mint a világ más tájain, a házasság és a  család nem kapja meg azt a figyelmet,elismerést,amire szükség lenne.
  • Mi,polgári kisgazdák ne csupán ezen az egy héten,hanem mindig próbáljunk mindent megtenni – már csupán jövőnk érdekében is- a hagyományos házasság és család fennmaradása,megerősödése érdekében.

Dr. Bakos Zoltán