Gazdaságvédelmi, családvédelmi, biztonságot erősítő javaslatok kerültek a parlament elé

magyarhirlap.hu

A kormány több, a magyar gazdaság védelmét, a magyar családok védelmét, és Magyarország biztonságát szolgáló törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szerdán.

Közleményükben azt írták: a parlamentet többek között kérik, hogy támogassa a magyar gazdaság védelmét, a gazdaság kifehérítését és a hazai vállalkozások adó- és adminisztráció csökkentését szolgáló további intézkedéseket. A migráció és a terrorizmus elleni küzdelem érdekében az Iszlám Állam elleni nemzetközi katonai műveletekben való további részvételhez kérik a parlament felhatalmazását.

A családok védelmével összefüggő törvények módosítása között többek között megteremtik a januártól életbe lépő nagyszülői gyedben részesülők számára a munkavállalói védelmet. Tovább csökkentik a bürokráciát az állampolgári ügyintézéseknél, számos ügyintézés tovább egyszerűsödik, mint például a vállalkozásokat, a nyugdíj előtt állókat, a közgyógyellátásra jogosultakat, a megváltozott munkaképességűeket, a fogyatékkal élő gyermekek szüleit érintő ügyintézések.
Már dolgozik a második családvédelmi akcióterv előkészítésén a kormány, amelynek célja, hogy a lehető legtöbb eszközzel segítse a fiatalok életkezdését, a családalapítást és a gyerekvállalást – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerda este Budapesten. Orbán Balázs a Három királyfi, három királylány mozgalom által odaítélt Az év családbarát vállalata 2019 díjak átadásán elmondta, a kormány eddig is számos olyan intézkedést hozott, amely a családalapítást és a gyermekvállalást segíti.

MTI, 2019.11.13.