Fontosak a válaszok Letenye térségében is

Fotó zaol.hu, Péter B. Árpád

A nemzeti konzultáció témái, kérdései a határ menti térségben élők számára kiemelten fontosak, mondta lapunknak Vida László, a Letenyei Polgár Egylet elnöke.

A civil szervezet vezetője szerint éppen ezért lényeges, hogy minél többen töltsék ki és küldjék vissza az íveket, akár az interneten, hiszen már erre is van lehetőség. Úgy fogalmazott, a kormányzat ezekre is alapozva hozza meg a jövő döntéseit, képviseli az ország érdekeit, ezért szükséges, hogy „elmondjuk, mivel értettünk egyet s mivel nem az eddigi intézkedések közül, amelyek a veszélyhelyzet idején és azt követően születtek”.

Vida László kiemelte, a témák, kérdések jó része a Letenyén és a térségben élők számára is fontosak, hiszen a határvédelmi intézkedések itt közvetlenül éreztetik hatásukat, a bevezetett ellenőrzések pedig a dél-zalaiak biztonságát is szavatolták. Azt mondta, Horvátországban ismét romlik a járványhelyzet, így különös figyelem esik a térségre, pláne úgy, hogy a hazánkon át az Adria felé tartó, illetve onnan visszaérkező turistaforgalom nagy része Letenyén halad keresztül.

A polgári egylet elnöke hozzátette, a gazdaságvédelmi intézkedések is fontosak, mivel a városban is van több cég, amely a pandémia miatt leállásra kényszerült, vagy kénytelen volt csökkenteni dolgozóinak számát, illetve munkaidejét. A munkahelymegőrző és -teremtő programok viszont nekik is segíthetnek, ami egyben az egész közösség érdeke. A civil szervezet első embere leszögezte, az irány jó, ám a nemzeti konzultációra adott válaszok alapján akár lehet finomhangolni, bővíteni az intézkedéseket, így komoly tétje van annak, hogy minél többen elmondják a véleményüket.

Forrás: zaol.hu, Péter B. Árpád