Fontos változásokra figyelmeztet az Agráminisztérium a támogatási jogosultságra vonatkozóan

Fotó pixabay

Az Európai Bizottság előírásai miatt a tavaly óta – a többi uniós tagállamhoz hasonlóan – a magyar agrártámogatási rendszerben is kötelező alkalmazni a Sentinel műholdcsalád felhasználásával működő területi monitoring rendszert, azaz TMR-rendszert – közölte az Agrárminisztérium (AM).

A rendszer alkalmazása az uniós elvárások miatt 2024-ben bővül a tavalyhoz képest és minden területalapú agrár- és vidékfejlesztési támogatás azon jogosultsági feltételeire ki kell terjednie, ahol a műholdfelvételek vizsgálata és értékelése alapján nagy bizonyossággal megítélhetőek azok teljesítése – írták.

https://cdn.kormany.hu/uploads/sheets/1/1c/1c3/1c364ba5c70198a8ddbe64f5637d530.pdf oldalról letölthető szakmai tájékoztató a gazdálkodók munkájának és döntéseinek segítése érdekében, az öntözött területek azonosításáról és az abból fakadó következményekről ad iránymutatást az érintetteknek – olvasható a közleményben.

Forrás: novekedes.hu, MTI

https://novekedes.hu/agrarium/fontos-valtozasokra-figyelmeztet-az-agraminiszterium-a-tamogatasi-jogosultsagra-vonatkozoan