Fontos változás jöhet a csoknál

Fotó szon.hu

Társadalmi vitára bocsájtották azt a rendeletet, amely megszüntetné azt a kizáró okot, ami a családi vállalkozások esetében nem engedi meg, hogy egy vállalkozás székhelye utólag bejelentésre kerüljön a csokos ingatlanokba.

A Portfolio ír arról, hogy kedvezőbbé válhatna a csokos ingatlan használata. A lényeg, hogy egy rendeletmódosítás következtében a támogatási jogviszonyt követően létrejött gazdasági társaságok vagy egyéni vállalkozások székhelyét bejelenthetik a családi otthonteremtési kedvezménnyel érintett ingatlanba, ahogy arra a támogatási jogviszony létesítésével egyidejűleg jelenleg is lehetőség van.

https://4fea40bbc6599b8a9c3998d5fa301020.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html Magyarán, ha megvesz valaki egy ilyen lakás, házat, és utána egyéni vállalkozásba kezd, akkor annak a székhelyét bejelentheti saját lakásába.

A rendelettervezet további technikai módosításokat is tartalmat, ilyen bevezetik az életvitelszerű bentlakás fogalma. Tömörkény számára pedig fontos, hogy a település bekerült a falusi csok körébe. A kormányzat szerint a rendeletnek nem lesz hatása a büdzsére.

Forrás: infostart.hu

https://infostart.hu/gazdasag/2023/04/14/fontos-valtozas-johet-a-csoknal