Fontos lépés az elhanyagolt vidéki utak megjavításához

Alsórendű közút. - A kép forrása: jarokelo.hu

A Polgári Kisgazdák programjának fontos része a falvak felzárkóztatása és a népesség megtartása. Ahhoz, hogy a kistelepülések lakói időben el tudjanak jutni a munkahelyükre, a gyerekek az iskolákba és az áruk, fogyasztási cikkek a kisboltokban, megfelelő közlekedési hálózat kell. Mindenképpen elérkezett az idő a vidéki alsórendű közúthálózat folyamatos felújításának a felgyorsításához. A Polgári kisgazdák mindentekintetben támogatják a Kormány ez irányú és szemmel láthatóan hatékony törekvéseit. (KPE)

Gulyás Gergely: Falusi útalapot hoz létre a kormány; nemzeti konzultáció lesz a családtámogatásról. Falusi útalap létrehozásáról döntött a Kormány, az intézkedés célja, hogy az alsóbbrendű utak minősége is javuljon a jövőben – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

 

Gulyás Gergely kifejtette: az általános költségvetési tartalékból 150 milliárd forintot különítenének el a Magyar falu programra, amelyből mintegy 50 milliárdot fordítanának alsóbbrendű utakra. Emellett az autópálya-matricák árából, illetve annak emeléséből 35-36 milliárd forint bevétellel számolnak, így összesen 80-90 milliárd áll majd rendelkezésre, erre a célra; a programról legkésőbb november elején dönthet a kormány – tette hozzá. Gulyás Gergely közölte azt is, hogy áttekintette a kormány a gazdasági növekedési adatokat: már látszik, hogy az idén 3,5 százalék feletti lesz a növekedés, így 2018-ban is fognak nyugdíjprémiumot fizetni. Jelezte: a kormány ülésén foglalkoztak a demográfiai helyzettel is, és további intézkedések várhatóak a következő hónapokban, amelyek már januártól, illetve az egész kormányzati ciklusban segítik a gyermekvállalást. Hozzátette: a kormány nemzeti konzultációt is kezdeményez, mert szeretné, ha az állampolgárok is véleményt nyilvánítanának az irányokról. A Magyar Idők kérdésére elmondta: a nemzeti konzultációnak októberben meg kell kezdődnie. (Forrás: MTI/Magyar Idők)