Folytatódik a százéves kisgazda eszmeiség lejáratása és marad az út, amit a KPE kijelölt

Földműves emlékmű, Melocco Miklós,1986, Forrás: commons.wikimedia.org
A 2002. évi országgyűlési képviselő választáson a Független Kisgazda Párt még teljes szervezettségében indult, jelentős taglétszámmal, megfelelő infrastruktúrával. Az eredmény, mint tudjuk a pártra nézve katasztrofális volt. Akkor is, azóta is többen feltették a kérdést, hogyan és miért következett ez be. A várható eredmény egyébként már 2001-ben sejthető volt, egyre biztosabban látszott, hogy a keresztény, nemzeti, polgári oldal támogatói egy erős, nemzeti néppártot akarnak. A Fidesz, akkor még pártként, de egyre inkább szövetséggé átalakuló politikai közösségként a várakozásoknak mind jobban megfelelt.

Azért hoztuk létre a Kisgazda Polgári Egyesületet, a Polgári Kisgazdák közösségét, mert a kisgazda eszmeiséget, hitvallásunkat, az Isten, Haza, Család gondolatot meg kívántuk tartani és annak erős helyet akartunk biztosítani egy valódi néppártban.

A Fidesz szövetséggé alakulásától kezdődően a KPE – tehát keresztény, nemzeti, polgári kisgazdák – ennek a politikai családnak, alapítói, szerves részei.
Nem tagadhatom ugyanakkor, hogy őszinte fájdalommal nézem miként folyt és tart ma is a korábbi nagy múltú Független Kisgazda Párt porig rombolása. Soha nem voltunk ellenségesek az FKGP egyetlen formációjával szemben sem, de mindig kötelességünknek tartottuk visszautasítani azt a gyakran jobboldalról is érkező összemosást, amelyet tapasztalnunk kellett a valódi kisgazda eszmeiséget képviselő KPE és az éppen kitudja milyen vezetésű, haláltusáját vívó FKGP-vel.
A kisgazda gondolat és eszmeiség ma nem csak jelen van a Fidesz-Szövetségben, de alakítja annak politikáját, formálja azt a jövőképet, amely meghatározza közös munkánkat.
Azt remélem és kívánom, hogy a jelenlegi FKGP-ben még meglévő tisztességes kisgazdák találják meg az utat hozzánk, polgári Kisgazdákhoz, közös otthonunkhoz, a szövetségbe.
Az FKGP korábbi küzdelmeibe, önfelszámolásába eddig soha nem szóltunk bele, ezt most sem tesszük, de kötelességünk minden kisgazda érzelmű magyar ember figyelmét felhívni arra, hogy a választási küzdelem most arról szól, hogy a Fidesz-KDNP szövetség, velünk, kisgazdákkal meg kívánja védeni Magyarország szuverenitását, határainkat, nemzeti egységünket, míg az ellenzék idegen érdekekért kész kiszolgáltatni Magyarországot.

 

A kisgazdák visszalépéséért is fizetett volna a Jobbik- írta a Mandiner.

A Jobbik a kisgazdák központi irodájának rezsijét, valamint jogászaik munkadíját is fizette volna. Egyetlen feltételük volt: a kisgazda jelöltek lépjenek vissza a Jobbik javára. A kisgazda jelöltek nem lépnek vissza, inkább feljelentést tesznek választási bűncselekmény miatt.

Egy Mandiner birtokába jutott dokumentum igazolja, hogy megfelel a valóságnak Paulina László, a Kisgazdapárt alelnökének azon állítása, miszerint a Jobbik különféle anyagi juttatásokat ajánlott fel a kisgazdajelöltek visszalépéséért cserébe.

Paulina László erről a TV2 Tények című műsorában számolt be, azonban az ezt alátámasztó dokumentumot a műsorból még nem lehetett megismerni.

A Mandiner birtokába jutott „Vállalások a Jobbik Magyarországért Mozgalom részéről az FKgP irányába” című dokumentum azonban alátámasztja Paulina állításainak tényszerűségét. A dokumentumban az áll, hogy a Jobbik a választási eredménytől függetlenül vállalja, hogy „finanszírozza 2 jogász munkadíját (a Jobbik Jogi Osztályának díjszabási táblázata alapján)”, valamint vállalja azt is, hogy fizeti a kisgazdák budapesti irodájának rezsiköltéségét.

A dokumentum végén szereplő záradékban azonban a Jobbik feltételhez köti az említett anyagi juttatásokat. A záradék szerint csak akkor lépnek hatályba a Jobbik vállalásai, ha a kisgazdák visszaléptetik jelöltjeiket a Jobbik javára az országgyűlési választást megelőzően.

Fotó: mandiner.hu

A dokumentumot Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója írta alá, valamint tanúként hitelesítette Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője és Balogh Károly, az FKgP elnöke. A dokumentum hitelességét Staudt Gábor egy e-mailben elismerte. A dokumentum hitelességét erősíti az is, ha összehasonlítjuk a dokumentumot aláíró jobbikos politikusok aláírásait az országgyűlési képviselői vagyonnyilatkozatukon szereplő aláírásokkal. Jól látható az egyezés.

 

Fotó: mandiner.hu
Fotó: mandiner.hu

Staudt Gábor képviselői vagyonnyilatkozatának aláírása (felül) és a dokumentumon szereplő aláírás (alul)

Fotó: mandiner.hu

Szabó Gábor képviselői vagyonnyilatkozatának aláírása (felül) és a dokumentumon szereplő aláírás (alul)

 

A dokumentumot Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója írta alá, valamint tanúként hitelesítette Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője és Balogh Károly, az FKgP elnöke. A dokumentum hitelességét Staudt Gábor egy e-mailben elismerte. A dokumentum hitelességét erősíti az is, ha összehasonlítjuk a dokumentumot aláíró jobbikos politikusok aláírásait az országgyűlési képviselői vagyonnyilatkozatukon szereplő aláírásokkal. Jól látható az egyezés.

A kisgazdapártnak tíz állva maradt jelöltje van, portálunknak szombat délután mind a tíz jelölt azt nyilatkozta, hogy nem szándékozik visszalépni a Jobbik javára, sőt felháborítja őket az, hogy Balogh Károly, a párt elnöke szerintük eladta a pártot „bagóért” a Jobbiknak.

(Mandiner.hu, Kereki Gergő)

Márkus János, az FKgP országos főtitkára a közösségi oldalán is üzent Baloghnak, amikor úgy fogalmazott, hogy „a Haza és a Független Kisgazdapárt NEM eladó! A Kisgazda országgyűlési képviselő jelöltek nem rabszolgák, nem lehet Őket eladni.”