Folytatódik a diplomamentő program, mondta el az államtitkár

Fotó: pecsma.hu

A Polgári Kisgazdák sajnálattal látják, hogy a kormány minden erőfeszítése ellenére az idegen nyelvek tanulása Magyarországon még mindig gyerekcipőben járt. A régi korosztályok az orosz nyelvet tanulták (pontosabban nem tanulták) ami a szokásos magyar tempó volt, ha az ellenségnek nem tudunk ártani, ártsunk magunknak. a legmodernebb eszközöket kell alkalmazni, hogy végre megforduljon a helyzet és a diploma megszerzése lesz a valódi nehézség, a nyelvtudás a középiskolától már természetes kell legyen. (kpe)

Budapest – Novemberben újabb nyelvi képzések indultak azok számára, akik államvizsgájukat már teljesítették, de nem rendelkeznek nyelvvizsgával.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár a Magyar Időkben ismertette, hogy a diplomamentő programban mintegy tízezren vettek részt, közülük csaknem nyolcezren szerezték meg az államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt, és 6,5 ezren a diplomájukat is átvették. Országosan 937 képzés indult, amelyek 77 százaléka angol, 22 százaléka német, 1 százaléka pedig francia nyelvi oktatás volt.

Mivel a lehetőség iránt továbbra is nagy az igény, az első program tapasztalataira építve a kormány elindította a diplomamentő II. programot – tette hozzá. Az új programban bővült a választható nyelvek köre, így az angol, a francia és a német mellett már az olasz, az orosz és a spanyol nyelvi képzések is elindulhatnak, valamint a csoportos képzési forma mellett támogatható a rugalmasabb időbeosztású egyéni felkészítés is. A programban 1333 jelentkező bevonására van lehetőség.

Forrás: dehir.hu