„Folytatjuk a munkát, a városfejlesztést, a lakosság támogatásával” – interjú Nagy Balázs alpolgármesterrel

Fotó nagykoros.hu

Lapunk az elmúlt időszak történéseiről beszélgetett Nagy Balázs alpolgármesterrel, akit kérdeztünk az oltással kapcsolatban és arról is, hogy az illegális hulladéklerakók felszámolásának élére állt városunkban.

Önkormányzati Hírek: Egészségügyi dolgozóként, mentőápolóként dolgozik képviselői és alpolgármesteri teendői mellett. Hogyan élték, élik meg ezt a pandémiás időszakot?

Nagy Balázs: Nehezen éljük meg, hiszen mi szó szerint testközelből látjuk, milyen megpróbáltatásokat élnek át azok az emberek, akik elkapják a koronavírust. Ez megvisel időst és fiatalt egyaránt. Kollégáimmal, a nagykőrösi mentőállomás csapatával igyekszünk ezután is mindent megtenni azért, hogy a nagykőrösi lakosság biztonságban érezhesse magát.

ÖH: Ön be is oltatta magát. Miért érezte ezt fontosnak?

Nagy Balázs: Igen, megkaptam az első és a második adag oltást is, mellékhatások nélkül. Egészségügyi dolgozóként jó példaként akartam elöl járni. Minden nap sok emberrel kerülök kapcsolatba munkám miatt, így fontos, hogy rájuk is vigyázzak, ők is biztonságban érezhessék magukat. Fontos, hogy vigyázzunk egymásra és ennek a legjobb módja az, ha beoltatjuk magunkat. Továbbra is azt mondom, hogy éljenek az ingyenes oltás lehetőségével, regisztráljanak a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon.

ÖH: Áttérve részben a politikára, soha nem látott mértékű béremelést kapnak az orvosok. Mi a véleménye erről?

Nagy Balázs: Nem csak az orvosok, de az ápolók is történelmi béremelést kapnak. Ezt nagyon fontosnak tartom és szívből örülök, hogy a polgári kormány ezzel is elismeri a munkájukat. Arról sem a szabad elfeledkezni, hogy a járvány első hulláma után egyszeri fél millió forintos jutalmat kaptak az egészségügyi dolgozók. A válság ellenére látható, hogy a Kormány támogatja a fiatalokat a szja-mentességgel, az időseket a 13. havi nyugdíj visszaépítésével. Új távlatok nyílnak ki.

ÖH: Evezzünk át helyi vizekre. Milyennek értékeli a tavalyi esztendőt?

Nagy Balázs: Mindenben meg kell látnunk azt, ami előre visz, azt, ami összeköt. A város stabil gazdálkodással fejlődött tovább, sok fontos beruházás meg tudott valósulni. Ebből egyet külön kiemelnék, mint a Tázerdő dűlőben élőknek is a képviselője, hatalmas eredménynek érzem a kerékpárút létesítését a Gál kastélyig, a közlekedés biztonságának a javítását. Köszönjük polgármester úrnak, hogy a képviselő-testület fejlesztéspárti többségének támogatásával sikeres pályázatot nyújtott be és megvalósulhatott sokszáz külterületi polgár régi álma.

ÖH: Ilyen siker volt a tavalyi Cipősdoboz Jótékonysági Akció is?

Nagy Balázs: Egyértelműen igen, rekordszámú felajánlás érkezett. A nagykőrösiek sokasága megmozdult és egymás után érkeztek a cipősdoboznyi ajándékok, melyek a rászoruló, vagy nagycsaládban élő gyermekek részére kerültek kiosztásra. Nagyon sok gyermek arcára tudtunk karácsony előtt mosolyt és vidámságot csempészni. Még most is könny csordul a szemembe, amikor ezekre a felemelő percekre gondolok. Köszönöm a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ és igazgatója, Juhász Nándor munkáját, valamint a Humánszolgáltató Központnak és Bugya László intézményvezetőnek a munkáját. Együtt sikerült!

ÖH: Nagy problémát okoznak az illegális hulladéklerakók. Ön ezeknek a felszámolásának az élére állt.

Nagy Balázs: Nem tisztességes, hogy míg a polgárok jelentős többsége tisztességgel kifizeti a szemétszállítási díjat, ráadásul szelektíven is gyűjti a szemetet, addig egyes renitens elemek kipakolják az erdő szélére vagy az árokba, dűlőutak mentén. Ez felháborító és úgy gondoltam, alpolgármesterként az egész országot átölelő kormányzati kezdeményezés élére állok helyben. Ez pedig az illegális hulladéklerakók felszámolása és környezetünk szebbé, zöldebbé tétele. Nem megy egyik napról a másikra, de folyamatosan azon dolgozunk, hogy pontot tegyünk az illegális szemetelés végére egyszer s mindenkorra. Ebben a munkában nagy segítséget kaptunk dr. Nagy Lajos jegyzőtől és a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. dolgozóitól.

ÖH: Végül, de nem utolsó sorban önt ismét képviselőnek választották szűkebb pátriájában. Pár mondatban számoljon be az eredményekről.

Nagy Balázs: A kerékpárút építésének közös sikerén túl, elkezdődött a csapadékvíz-hálózat fejlesztése a legkritikusabb területeken, melyben érintve van a Kárpát utca, a Hétvezér utca, a Török Ignác utca is. A Kárpát utcában sikerült elérnem, hogy a buszforgalom kitiltásra kerülhessen, ez az ott lakók kérése volt és a szakbizottság támogatta a javaslatomat. A körzetemhez tartozó utak kátyúzására és a külterületi földutak gréderezésére is folyamatosan figyelmet fordítok, alpolgármesterként pedig az egész városban igyekeztem ezt koordinálni a lakossági észrevételek figyelembevételével. Folytatjuk a munkát, a városfejlesztést a lakosság támogatásával.

Forrás: nagykoros.hu, Az interjút készítette: Horváth Tibor