Földön, vízen, levegőben szigorítanának a zöldek

Hazai vizes élőhely. - A kép forrása: kozepsuli.hu

Az a baj a zöldekkel, hogy csak olyan ötleteik vannak, amelyekkel nem könnyítik, hanem nehezítik az átlagpolgár életét. Meggyőződésünk, hogy a környezetvédelem nem azonos a megszokott életünk szünet nélküli beszűkítésével. A változtatásokat úgy kell végrehajtani, hogy a környezet fokozott védelme az emberek életének folyamatos könnyítésével is járjon. (kpe)

A környezet védelme érdekében drágítanák a repülést és az autózást, eltiltanák a robbanómotort és az olajfűtést a német Zöldek.

Szigorú környezetvédelmi rendszabályokat javasol a német Zöld-párt, amely egy következő kormányban a CDU/CSU partnere lehet. Véleményük szerint „végre lépni kell” és nem szabad további, olajjal működő fűtőberendezéseket engedélyezni.

A különösen környezetkárosító repülés korlátozására azt javasolják, hogy kettőzzék meg a légi-közlekedési adót és emeljék meg a le- és felszállási díjakat a különösen sok káros-anyagot kibocsátó és hangos gépekre. Kívánatos az is, hogy nyereséget nem termelő repterek ne kaphassanak állami támogatást.

A Zöldek átalakítanák a gépkocsi-adó rendszerét úgy, hogy a környezetbarát kocsik után kevesebb, a káros-anyagot kibocsátók után többet kelljen fizetni. Ki kell építeni és szabványosítani kell az e-kocsik töltését szolgáló hálózatot, és 2030 után ne legyen már lehetséges robbanómotoros autót forgalomba hozni. Ugyanakkor 130 km/órában maximálnák a sebességet a német autópályákon, amelyeken jelenleg nincs sebességkorlátozás.

2040-re el kell érni, hogy az új épületeket 100 százalékban megújuló energiával fűtsék, illetve hűtsék – áll egyebek mellett a Zöldek messzemenő javaslataiban.

Forrás: privatbankar.hu