Földmérő szakemberek tanácskoztak Székesfehérváron

Fotó: Székesfehérvár, Molnár Artúr

A rendezett birtokviszonyok, a pontos és hiteles térképi adatbázisok az agrárium, a vidék és az ország gazdasági fejlődésének alappillérei – hangsúlyozta Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

Fotó: Székesfehérvár, Molnár Artúr

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít az ország térképi alapú, egységes ingatlan-nyilvántartásának megbízható működtetésére, a szolgáltatásainak hatékony biztosítására – emelte ki a szaktárca államtitkára. Mint mondta a minisztérium által szakmailag irányított és felügyelt földügyi szakigazgatás számára fontos, hogy jól képzett szakemberekkel tudja a szakterületi, és kormányzati célokat megvalósítani. A rendezvény jó lehetőséget kínál a földmérő szakembereknek közvetlen tapasztalatcseréjére, a különböző területeken folyó munka alaposabb megismerésére, a szakmai eredmények, vélemények megvitatására, valamint az újdonságok bemutatására – tette hozzá az államtitkár. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara által szervezett konferencia résztvevői az idei évben az „Adatok távolból, geo-informatika közelről” témakör köré szervezett előadások és fórumok keretében vitathatják meg a szakma aktuális kérdéseit. (Forrás: FM Sajtóiroda, kormany.hu)

Horváth Miklós Csaba, a Kisgazda Polgári Egyesület fejér megyei elnöke aláhúzza, hogy a rendezett birtokviszonyok, a pontos és hiteles térképi adatbázisok nélkül a megye mezőgazdasági termelői nem képesek színvonalas gazdálkodást megvalósítani az egyik legfontosabb gazdasági erőforrásunk, a termőföld hasznosításának a terén. Ezért a fejér megyei Polgári Kisgazdák nagy jelentőséget tulajdonítanak az Óbudai Egyetem Székesfehérvári Karán sorra került szakmai és tudományos konferenciának. (KPE)