FÖLD NAPJA 2021 – ÁPRILIS 22.

Forrás: Facebook

Az itt közölt írás megállapításaival nem mindenben értünk egyet. Nagy tévedésnek tartjuk, ha az embert, annak a tevékenységét általánosan károsnak ítélik a környezetre, a természetre. A klímával foglalkozó egyes tudósok mintha árulói lennének a saját tudományuknak. Vissza kell térni a környezetvédelem eredeti céljaihoz és arra kell törekedni, hogy a természetben jelen lévő hasznosítható erőforrásokat ésszerűen alkalmazzuk, az elkerülhetetlen káros változásokra pedig felkészüljünk és a veszélyes helyzeteket kerüljük el, vagy legalább a következményeket csökkentsük.

(TKB)

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet a 31. magyar és az 51. világméretű Föld napja, melynek kiemelt témája maradt a biológiai sokféleség megőrzése is.

Az emberiség túlterjeszkedése agyonnyomja a vadvilágot, túlfogyasztunk és túlterjeszkedünk, ezt jelzi évről évre a WWF Élő bolygó jelentése. Az emberiség beavatkozása a természet évezredes egyensúlyába veszélyezteti a vadonélők, köztük a beporzó rovarok, növények létét. A biológiai sokféleség csökkenésének 60%-áért étrendünk, pontosabban az állatok takarmánya felel.

Sebezhetőségünkre figyelmeztetett a koronavírussal a természet – az idei lesz az első digitális, önszerveződő, közösségépítő Föld napja!

Tegyünk végre, kezdjük ma!

Mit tehetsz Te? Sokat. Építs közösséget, zöldítsd környezetedet, ültess fáttermelj haszonnövényeket, komposztáljéheztesd a kukát, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit… ajándék a környezetnek, egészségednek. Minden héten.

A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon.
Cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól. Kb. 9 évünk maradt a cselekvésre.

Cselekedj Te is! A szemétszedés, a szelektív gyűjtés már nem elég…

Forrás: Föld Napja Alapítvány