Fokozódik a meleg

Fotó: somogyma.hu

Pénteken marad a napos, száraz idő, legfeljebb néhol alakulhat ki kisebb zápor. Helyenként feltámad a keleti-délkeleti szél. Napközben 30-35 fokig melegszik a levegő.

Szombaton folytatódik a kánikula sok napsütéssel, főként keleten, északkeleten néhány frissítő záporral, zivatarral. Az északi-északkeleti szél a Dunától keletre lehet élénk. Az enyhe hajnalt követően délután 30-35 fokos melegre van kilátás.

Vasárnap sem tágít a hőség, a napos időben kezdetben a középső tájakon, délután a keleti határ közelében alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, de északnyugaton és a zivatarok környezetében feltámadhat a szél.

A jövő hét elején érkező frontok csak átmeneti enyhülést ígérnek. Hétfőn kezdetben a Dunántúlon, délután a középső és keleti országrészben is számíthatunk zivatarokra, amelyek felfrissülést hoznak a kánikulában. A szél többfelé feltámad, helyenként erős, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. Kedden ismét túlnyomóan napos időre, 30 fok körüli maximumokra van kilátás.
Kiadta: Szabó Bea (ma 08:07)

Forrás: idokep.hu