FOCI VB 2018 – A spanyolok a vb-rajt előtt kirúgták a szövetségi kapitányt

Fotó: Szeretlek Magyarország

Menesztették szerdán Julen Lopeteguit, a világbajnokságon pénteken bemutatkozó spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát.

Luis Rubiales, a spanyol szövetség elnöke a szerdán Krasznodarban tartott sajtótájékoztatón kifejtette, a válogatott szempontjából nem a legjobb megoldás a váltás, de szerinte szükségszerű volt azok után, hogy a Real Madrid kedden Lopeteguit nevezte ki új vezetőedzőjének.

Azt egyelőre nem közölte Rubiales, hogy ki veszi át Lopetegui helyét.

Pedig szerdán délelőtt még arról szóltak a hírek, hogy maradhat a helyén Lopetegui, végül másképp döntött a spanyol szövetség elnöke.

Rafael del Amo alelnök egyenesen árulónak nevezte a baszk mestert, aki egyébként néhány héttel ezelőtt hosszabbította meg a szerződését a szövetséggel. Vicente del Bosque viszont megvédte Lopeteguit, szerinte kollégája a válogatott és a Real élén is megállja majd a helyét. Valószínűleg tudja, mit beszél, a nemzeti csapattal vb-t és Eb-t nyert, a madridiakkal pedig BL-t és bajnokságot is.

„Szeretnénk megköszönni neki, amit eddig tett, mert nagy érdemei vannak abban, hogy itt lehetünk Oroszországban, de a kialakult helyzetben meg kellett köszönnünk a szolgálatait. Ez egy üzenet a szövetség összes alkalmazottjának, hogy felelniük kell a viselkedésükért” – jelentette ki Rubiales.

Lopetegui 2016 júliusi kinevezése óta a spanyol válogatott veretlen maradt, húsz találkozójából 14-szer győzött hat döntetlen mellett.

Az esélyesek között számon tartott spanyolok pénteken az Európa-bajnok portugálokkal találkoznak az oroszországi vb-n, majd jövő szerdán Irán, öt nappal később pedig Marokkó csapatával játszanak a csoportkörben.

(MTI, origo.hu)