Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat – Itt a hétvégi előrejelzés

kép: 24.hu

Időjárási hírek

Meteorológiai előrejelzés péntektől vasárnapig.

Többfelé mínuszokra és országszerte 15 fok alatti csúcsértékekre kell készülni a hétvégén. Pénteken még többfelé, utána inkább csak néhol várható további esőzés – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Figyelmeztető előrejelzés – Tartós, sűrű köd

Időjárás-előrejelzés vasárnapra
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés – Tartós sűrű köd – Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre
Időjárás-előrejelzés péntekre – Forrás:met.hu

Pénteken az északnyugati megyékben több órára kisüt a nap, másutt erősen felhős vagy borult idő lesz, arrafelé majd csak késő délután kezd el északnyugat felől érdemben csökkenni a felhőzet. Elsősorban az ország délkeleti felén, harmadán lehet újabb hullámokban több helyen eső, zápor. Este inkább már csak a délkeleti határnál eshet és mindeközben gyengül a csapadék intenzitása is.

A leghidegebb órákban plusz 3-10 Celsius-fok várható, de a derült, szélcsendes részeken ennél hidegebb, a felhősebb részeken melegebb is lehet. Napközben 8-14 fokig melegszik a levegő.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra
Időjárás-előrejelzés szombatra – Forrás:met.hu

Szombaton reggelig a déli megyékben néhol előfordulhat kisebb eső. Napközben a köd feloszlása után általában derült vagy gyengén felhős, napos idő valószínű csapadék nélkül. Estétől ismét köd képződhet. A minimumhőmérséklet általában 0 és plusz 6 fok között várható, de az északi völgyekben, fagyzugokban akár mínusz 4 fok is lehet. A csúcsértékek 10 és 14 fok között alakulnak.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra
Időjárás-előrejelzés vasárnapra – Forrás:met.hu

Vasárnapra virradóra kiterjedtebb ködös területek alakulhatnak ki, de a köd nagy része napközben megszűnik. Napközben főleg az északi, északnyugati megyékben várható hosszabb napsütés. Elsősorban az ország déli felén szórványosan eső, zápor is előfordulhat.

Hajnalban jellemzően mínusz 2 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugokban akár mínusz 6 fokot is mérhetnek. Kora délután többnyire 8-13 fok várható – olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI/met.hu